Közösen emlékezünk Rajz Attilára

  • 2017.11.13. 19:20
  • Fehérvárav19

2017. november 16-án, klubunk korábbi játékosára emlékeznek családtagok, barátok és egykori játékostársak. 18:30-kor felavatják „Tilu” emlékfalát, majd mérkőzést játszanak Rajz Attila emlékére.

Rajz Attila 1976-ban született, Csíkszeredában. Testvérével, Rajz Tamással 1990-ben kerültek Magyarországra. Már fiatalkorában érezte, neki a jégkorong az útja. Az iskolás évei során a sportot helyezte előtérbe, és jöttek is a sikerek: serdülő, ifjúsági és junior korosztályos játékosként is magára ölthette a címeres mezt. Számára ez volt a valóra vált álom. 1994-ben kezdődött profi pályafutása, az Alba Volánnal számos bajnoki címet szerzett, a válogatottal pedig három felnőtt világbajnokságon képviselte Magyarországot. Az Alba Volán EBEL-indulásával bekerült a nemzetközi bajnokságban szereplő csapatba, majd a Fehérvári Titánok csapatkapitányaként játszott az akkori magyar bajnokságban, példaként elől járva a fiatal együttesben. Egy, a Titánoknál eltöltött szezon után a Ferencvároshoz került, majd edzői pályára lépett. Kiskőrösön az ő segítségével tették le a jégkorong alapjait, a szülők, sportolók hamar megszerették. 2014. november 16-án aztán bekövetkezett a tragédia: Dunaújvárosban, egy amatőr tornán a cserepadon röviddel az utolsó mérkőzés vége előtt rosszul lett, és az azonnali orvosi ellátás ellenére harmincnyolc éves korában elhunyt. „Ott halt meg, ahol szeretett lenni, és olyan emberek között, akiket szeretett. Jó ember kellett, hogy legyen, ha a Jóisten ilyen kegyes halált adott neki”- mondta testvére, Tamás.  „Tilut”, ahogy mindenki ismerte, az ország számos jégpályáján gyászolták. A kiskőrösi pályát, ahol a jelenkori működés alapjait letette, a tiszteletére halálának első évfordulóján Rajz Attila Jégpályának nevezték el.

Rajz Attila számos bajnoki siker részese volt Székesfehérváron. A jégcsarnok Melegedőjében emlékfal készül, halálának harmadik évfordulóján pedig hozzátartozói, barátai és egykori csapattársai mérkőzéssel emlékeznek az együttes korábbi 17-esére, melyre várjuk szurkolóinkat is. A mérkőzésre a belépés ingyenes.