Kornakker Dánielé az év védése

  • 2020.06.14. 11:17
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság év végi szurkolói szavazásán a Hydro Fehérvár AV19 kapusa nyerte el az év védése címet.

A HCB Südtirol Alperia kapusa, Leland Irving és Kornakker Dániel, csapatunk hálóőrének védése került a szurkolói szavazás döntőjébe, ahol végül nagy versenyben a magyar EBEL-csapat kapusa kapta a képzeletbeli trófeát. Az együttes EBEL-történelme során először nyert magyar játékos a szavazáson.

 A csonka szezon végén nem Kornakker Dániel győzelme volt az egyetlen: Erdély Csanád a korábbi választáson elnyerte az év gólja címet is, így mindkét elismerés a koronázóvárosba került.

„Sokat jelent nekem, hogy a védésem bekerült a legjobbak közé, nem is számítottam arra, hogy idáig eljutok. Az, hogy fehérvári játékosok kapták az év védése és az év gólja címet is, nagy büszkeséggel tölt el, hiszen ez a két elismerés az egész fehérvári jégkorong, nem csak a játékosok, hanem a szurkolók érdeme is. A védéskor nagyon gyorsan történt minden, az Innsbruck végigvezetett egy támadást, majd kétszer védtem egymás után, mindkét lövés kipattant, utána pedig már csak a kapusösztön dolgozott bennem, igyekeztem minél többet takarni. Hálás lehetek Harri Tikkanennek, aki visszaért és megmentette a helyzetet. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy az én védésem bizonyult a legjobbnak. Főként azért érzem megtisztelőnek, mivel a szurkolók döntöttek és kifejezetten jó érzés, hogy ennyien mögöttem és a csapat mögött állnak. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott: a barátaimnak, ismerőseimnek, szurkolóknak és minden magyar hokirajongónak! Ismét megmutattuk, hogyha kell, mennyire összetartóak a magyarok, főként a jégkorongos család. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, találkozunk a következő szezonban” – mondta a szavazás lezárása után kapusunk.

Kornakker Dániel legszebb 2019/2020-as pillanataiból az alábbi videóban válogattunk: