Kornakker Dániel újabb két évig Székesfehérváron

  • 2020.03.06. 13:51
  • Fehérvárav19

A fiatal magyar hálóőr a 2021/2022-es szezon végéig kötelezte el magát Székesfehérváron.

A 23 éves Kornakker Dániel 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapataiban szerepelt 2015-ig. A kapus ekkor úgy döntött, Amerikában folytatja pályafutását, majd két szezon után, 2017/2018-as évadban tért újra vissza a fehérvári klubhoz. A hálóőr ebben az évben szerepelt először az Erste Bank Eishockey Ligában, a következőkben pedig a 2018/2019-es szezonban hat (93,2 százalékos védési hatékonyság), az idei pontvadászatban tizenkét mérkőzésen (91,2 százalék) jutott szerephez a vasak között.

„Azért döntöttem úgy, hogy a Hydro Fehérvár AV19 együttesében folytatom, mert mondhatni, itt nőttem fel, ide köt minden, amit szeretek és kedvező körülményeket biztosít számomra a klub. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban itt, Fehérváron és az EBEL-ben tudok a legjobban fejlődni, mind edzéseken, mind mérkőzéseken. Nagyban befolyásolta a döntésemet, hogy továbbra is Mike Ouzasszal dolgozhatok együtt, mert a jégen és a jégen kívül is rengeteget fejlődtem augusztustól a szezon végéig, folyamatosan átadja a szakmai tudását minden téren és az előnyt jelent számomra a többi kapussal szemben. Az elmúlt években, úgy érzem, a legtöbbet a játék olvasásában fejlődtem, valamint a sebességem a mérkőzéseknek köszönhetően feljavult, sokkal előrelátóbb vagyok a jégen. Az elkövetkező két évben, amit itt töltök, az a személyes célom, hogy minél több jégidőt érjek el, valamint a továbbiakban is fejleszteni a hiányosságaimat. Célom az, hogy egy nap a csapat első számú kapusa lehessek, ambiciózus vagyok, megvan bennem a Volán-szív, minden mérkőzésen kiteszem a szívem a pályára és ezáltal nem elégszem meg azzal, hogy a cserepadon üljek” – mondta a kapus a szerződés aláírását követően.

Cam MacDonald, a csapat kapusedzője elmondta, Kornakker fejlődése az elmúlt években megkérdőjelezhetetlen. „Nagyon örülök, hogy fiatal kapusunk szerződést hosszabbított és a Hydro Fehérvár AV19 kapujában áll majd a következő két szezonban. Dani rengeteget dolgozott, ezáltal pedig nem csak kapusként fejlődött sokat, de érettségben is sokat fejlődött az itt töltött idő alatt. Kiváló csapattárs és kapus jégen és jégen kívül is. Az idei szezonban fontos mérkőzéseken bizonyította, lehet rá számítani és azt is, hogy benne van az a potenciál, hogy a liga egyik meghatározó kapusává válhasson” – tette hozzá a szakember. 

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra: 

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel

Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell

Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Ákos