Komoly feladat vár csapatunkra Linzben

  • 2018.01.04. 22:52
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 a 2018-ban még veretlen Linz otthonába utazik pénteken. 10 nappal ezelőtt Székesfehérváron a csapat emlékezetes mérkőzésen 8-4-re múlta felül Lebleréket.

Tart a nagyüzem az Erste Bank Eishockey Ligában, a karácsony utáni időszakban minden másnap mérkőzéseket játszanak a csapatok. Míg együttesünk újév napján Znojmóban aratott sikert, hazai jégen pedig a Béccsel szemben maradt alul, addig a vendéglátó hosszabbításban gyűrt le a tabellaelsőt, majd a csehek ellen gyűjtötték be a három pontot.

Pontosan két évvel ezelőtt is Linzben rendezték a két együttes összecsapását, akkor a magyar EBEL-gárda hosszabbításban szerezte meg a győzelmet. Azóta azonban a linziek kapták a pontokat a Keine Sorgen Eisararenában, három alkalommal is jobbnak bizonyultak., a 2017/2018-as szezonban pedig a legjobb hazai mérleggel rendelkező alakulattal néznek farkasszemet Háriék.

„A magyarok idegenben is veszélyesek és az előző mérkőzésen is megmutatták, hatékony játékra képesek ellenünk” – mondta a linziek mestere, Troy Ward. A Fehérvár AV19 18 idegenbeli mérkőzéséből hetet megnyert, kilenc alkalommal pedig pontot szerzett. Ami a két csapat formáját illeti, az előző öt fordulóban mindkét alakulat nyolc egységgel gazdagodott, a hazai csapat számára, akik célul tűzték ki a hetedik helyezettel szembeni 14 pontos előnyt már az alapszakasz vége előtt, a pénteki győzelem komoly lépést jelenthet efelé, valamint rendeznék a számlát a fehérvári vereség miatt is.

Hannu Järvenpää, Kóger Dániel, Stipsicz Bence és a volt csapata pályájára először visszatérő Brett Palin elmondták, hogy mit kell tudni az ellenfélről és annak csarnokáról.