Klagenfurti győzelem a középszakasz utolsó mérkőzésén

  • 2021.03.08. 00:59
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos vereséggel zárta a középszakaszt.

ICE / Középszakasz -
2021.03.07 Vasárnap / 17:30
EC-KAC
vége
4:2
(1:0, 2:1, 1:1)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Klagenfurt / Stadthalle
FICHTNER, STERNAT, KONTSCHIEDER, NOTHEGGER
EC-KAC
Madlener (Dahm) - Kernberger, Strong, Fraser, Koch, Haudum - Unterweger, Gregorc, Ganahl, Ticar, Petersen - Steffler, Vallant, Bischofberger, Hundertpfund, Witting - Würschl, Cijan, Geier, Geier, Obersteiner
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Kornakker) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Horvath, Erdely, Bartalis, Petan - Szabo, Geiger, Lahti, Sarauer, Sarpatki - Mihaly
Gólszerzők: Witting, Koch, Obersteiner, Ganahl ill. Erdely, Hargrove
Kiállítások: 10 ill. 16
 

Hazai támadásokkal indult a mérkőzés, majd egy kontrából Mihály iramodott meg, de Madlener védett. A Klagenfurt vette át a mérkőzés irányítását, Janusnak akadt több dolga, de maradt a 0-0. Felpörgött együttesünk, Stipsicz került helyzetbe, de a hazaiak hálóőre védett. Az első gólt a vendég mezőnyfölény ellenére a hazaiak szerezték, Samuel Witting egy egy kipattanó után közelről talált be (1-0). A harmad közepén egy ígéretes támadás végén Petan és Gregorc akaszkodtak össze, így négy a négy ellen folytatódott a találkozó. Egy felperdülő korong átjutott Januson, Vallant próbálkozása után azonban Stipsicz mentett a gólvonalról, a játékvezetők végül a videóbíró segítségével érvénytelenítették a találatot. A harmad vége a pirosmezeseké volt, de Janus nagy védésekkel tartotta a csapatot.

A középső etap kezdetén ismét csapatunk kapuja előtt zajlott a játék, egy helyzet után Carusot látták szabálytalannak a játékvezetők, így öt a négy ellen támadhattak a hazaiak. Hiába tartotta bent a pakkot Janus kapuja előtt a KAC, nem sikerült betalálni, majd védőnk is visszatérhetett, egyenlő létszámnál pedig Kuralt egyéni akciója végén védett Madlener. Würschl állította meg szabálytalanul Hargrove-ot, így ezúttal a vendégek jöhettek előnyben, ám Erdély 2+2 percet érő magas botja után ismét egyenlő létszámban álltak fel a felek. Stipsicz került ismét szólóba, lövése a vasról pattant kifelé. Sarauernek is ki kellett ülnie, másfél percig öt a három ellen támadhatott a Rekordbajnok, 1 másodperccel a kiegészülés előtt élt is a lehetőséggel a vendéglátó, Thomas Koch bombázott a bal felsőbe (2-0). Ment előre a szépítésért a magyar ICE-együttes, végül Erdély Csanád szólójával össze is jött a gólszerzés (2-1). Előnyben támadhattak Háriék a gól után, de nem sikerült élni a lehetőséggel. A 38. percben egy védelmi hibát használt ki a Klagenfurt, Daniel Obersteiner maradt egyedül a kapu előtt és nem is hibázott (3-1). A játékrész végén előbb Mihály, majd Erdély és Haudum mehettek a büntetőpadra, így hazai előnnyel zárult a harmad.

Hazai góllal indult a záró 20 perc, Manuel Ganahl közelije jutott át a gólvonalon (4-1). Nem adták fel a vendégek, Petan vitte be a pakkot Madlener kapuja elé, Geiger azonban nem tudta bekotorni a kipattanót. A védés után Wittingnek kellett kiülnie, a fórt pedig gólra is váltotta együttesünk, Stipsicz lövése után a kipattanót Hári János juttatta a vonal mögé (4-2). Gregorc lőtt vasat, Szabó Bencét pedig szabálytalannak látták a játékvezetők, de hiába tüzelt mindenhonnan a KAC, gól nem született. Az utolsó öt percben törte a játékot az osztrák együttes, a másik oldalon pedig Stipsicz szépíthetett volna, de Madlener védett. A Klagenfurt győzelmével az is eldőlt, hogy a Hydro Fehérvár AV19 az ötödik helyen végzett a középszakaszban.