Kiss Roland és Vokla Roland is kék-fehérben

  • 2023.05.29. 09:45
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 keretét erősíti a következő szezonban a két magyar hátvéd.

Kiss Roland személyében egy magyar válogatott hátvéd érkezik újra Székesfehérvárra – a dunaújvárosi hátvéd utánpótlás éveiben már szerepelt a koronázóvárosban, majd az Újpest csapatában mutatkozott be a felnőttek között. Visszatérése után még az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban is jégre lépett, a 2019/2020-as évadban 5 mérkőzésen egy gólt is szerzett. 2020-tól előbb Debrecenben, majd Miskolcon szerepelt az Erste Ligában. A 24 éves hátvéd immár két éve stabil tagja a magyar válogatottnak is, a tamperei világbajnokságot egy góllal és egy gólpasszal zárta. A hátvéd kétéves megállapodást kötött a klubbal. "Igazság szerint a visszatérés már akkor nagy vágyam volt, amikor elmentem. Mindig is szerettem volna az ICE-csapat tagja lenni, hiszen a hangulat, ami a jégpályán van,egy életérzés, amit szeretnék játékosként átélni.  Úgy gondolom, hogy egy rendkívül izgalmas és remélhetőleg sikeres szezon előtt állunk, melyhez megteszek mindent, legyen bármi is a szerepem" - mondta Kiss a szerződés aláírását követően.

Vokla Roland, aki az előző évad végén már szerepelt az ICE-ban, Székesfehérváron kezdte pályafutását, majd a korosztályos csapatokban való szereplés után a 2015/2016-os szezonban mutatkozott be a felnőttek között. A következő években az Erste Ligában és a MAC csapatával a szlovák bajnokságban is szerepelt, majd 2019-ben Debrecenbe igazolt. A 27 éves hátvéd eddig kilenc találkozón lépett jégre az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, a Salzburg elleni negyeddöntőben azonban szezonja idejekorán egy sérülés miatt véget ért. A hátvéd egyéves megállapodást kötött a Hydro Fehérvár AV19 csapatával. „Örülök, hogy sikerült meggyőznöm az edzői stábot és a klubvezetést a tavalyi szezon végén és a következő évadban is Fehérváron játszhatok. Nem gondolkoztam sokat az ajánlaton, hiszen szeretnék magasabb szinten játszani és úgy érzem, sikerült is felvennem az ICE tempóját. A rájátszás idén hamar véget ért számunkra, szeretném, ha a következő szezonban tovább tudnánk jutni, akár az elődöntőig, vagy megismételnénk a két évvel ezelőtti döntős szereplést” – foglalta össze Vokla a várakozásait.

A Briancon pénteken bejelentette, hogy Horváth Milán a francia csapatnál folytatja pályafutását, mellette a Hydro Fehérvár AV19 csapata nem hosszabbít szerződést Dobmayer Dominikkel és Rétfalvi Kristóffal sem. A két játékos pályafutása kezdete óta Székesfehérváron szerepelt, számos utánpótlás siker részesei voltak, majd a Titánok és a Hydro Fehérvár AV19 csapataiban is szerephez jutottak. Pályafutásukhoz, további karrierjükhöz sok sikert kívánunk! Rajtuk kívül Bartalis István, Erdély Csanád és Andrew Sarauer jövő évi fehérvári szereplése nyitott kérdés, hiszen a három támadó jelenleg nem rendelkezik szerződéssel.

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:

Kapusok: Olivier Roy, Horváth Dominik

Hátvédek: Stipsicz Bence, Tim Campbell, Josh Atkinson, Henrik Nilsson, Gleason Fournier, Vokla Roland, Kiss Roland

Támadók: Hári János, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Terbócs István, Magosi Bálint, Guillaume Leclerc, Daniel Leavens, Tim McGauley

Edzői stáb: Kevin Constantine (vezetőedző), Kiss Dávid (másodedző), Samuli Nordman (kapusedző)