Kezdődik a rájátszás az U18-ban

  • 2019.02.26. 18:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk a héten megkezdi a rájátszásban való szereplést. 

Ifjúsági csapatunk számára a héten rajtol az osztrák és a magyar bajnoki rájátszás is. A hétvégi mérkőzések után kiderült, hogy a Master Roundban szereplő öt együtteshez (MAC Budapest, EC-KAC, EC Red Bull Salzburg, Fehérvár AV19, Debreceni Hoki Klub) a DVTK Jegesmedvék, a Market-Vasas SC és a HC Orli Znojmo gárdája csatlakozik a rájátszásra. Ifjúsági csapatunk negyedik helyen végzett az EBJL középszakaszában, így a választás után kiderült, hogy a Debreceni Hoki Klub lesz ez ellenfél a negyeddöntőben. 

A párosítások a következők:
MAC Budapest - Market-Vasas SC
EC KAC - HC Orli Znojmo
EC Red Bull Salzburg - DVTK Jegesmedvék
Fehérvár AV19 - Debreceni Hoki Klub

Az EBJL rájátszásának játéknapjai szerda és szombat, csapatunk hazai pályán, 2019. február 27-én, szerdán 19:30-kor kezdi meg a szereplést. 

Az alap- és a középszakasztól eltérően a mérkőzéseket négy játékvezetővel játsszák a rájátszásban. Érdemes tudni, hogy a szezon során kiszabott büntetések törlődnek, így ha valakit esetleg végleges kiállítással sújtanak a játékvezetők és az idényben már ez a második, a büntetés akkor sem von maga után automatikus eltiltást. 

Amennyiben nem dől el egy mérkőzés rendes játékidőben, úgy egyszer húsz perces, öt az öt elleni hosszabbítással folytatódik a találkozó az első gólig. Ha a ráadás sem hoz eredményt, büntetőpárbaj következik, ahol mindkét csapatnak öt lövésre van lehetősége. 

A magyar bajnoki rájátszás szintén ezen a héten indul. Ifjúsági csapatunk alapszakasz-győztesként végzett, így először választhatott ellenfelet. 
A negyeddöntő párosításai a következők: 
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - ISK Csíkszereda
MAC Budapest - Győri Nemak-Dana ETO HC
Debreceni Hoki Klub - Vasas SC
UTE - DVTK Jegesmedvék

A negyeddöntő párharcai két győzelemig tartanak, U18-asaink 2019. február 28-án 16:30-kor és március 1-jén 14:30-kor lépnek jégre az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. 

Amennyiben nem dől el egy mérkőzés rendes játékidőben, úgy egyszer tíz perces, négy a négy elleni hosszabbítással folytatódik a találkozó az első gólig. Ha a ráadás sem hoz eredményt, büntetőpárbaj következik, ahol mindkét csapatnak öt lövésre van lehetősége.