Kezdődik a döntő

  • 2019.03.18. 20:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk bejutott az osztrák bajnokság döntőjébe, az első mérkőzés előtt Nagy András vezetőedző mondta el meglátásait.

Ifjúsági csapatunk másodszor is legyőzte a MAC Budapest együttesét az osztrák bajnokság elődöntőjében, így a héten megkezdik a szereplést az EBJL fináléjában. Az elődöntő két győzelemig tartó párharcának második mérkőzésén kétgólos hátrányból fordítva sikerült U18-asainknak megszerezni a győzelmet. A találkozót követően Nagy András elismerően beszélt csapatáról: „Az első harmadban nem ment túl jól a játék, a srácoknak rá kellett ébredniük, hogy bele kell állni a meccsbe, mert kemény ellenféllel nézünk szembe. Még mindig nem találunk arra magyarázatot, hogy a papíron gyengébb csapatok ellen nehezebb játszanunk és kicsit kiengedünk, pedig minden meccsen száz százalékot kéne nyújtanunk, az első harmadban ezt láthattuk, ez volt a baj. A szünetben láttam rajtuk az öltözőben, hogy felszívták magukat, így jó játékkal megnyertük a meccset, büszke vagyok rájuk, minden dicséretem az övék, hiszen megmutatták, hogy egy ilyen helyzetből is fel tudnak állni. Azt is láttuk, hogy nem csak úgy tudnak nyerni, hogy végig vezetünk, hanem vesztett helyzetből is ki tudtak jönni csapatként. Összefogtak és közösen győztek.”

Végeredmény: Fehérvár AV19 – MAC Budapest 5-4 (1-3, 3-0, 1-1)
Összeállítások:
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh K., Roczanov, Kovács, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Szabó Cs., Dobmayer, Ilic, Rétfalvi, Lánczos, Parragi, Ambrus, Vizi, Csölle
MAC Budapest: Farkas (Kapin) – Gottlibet, Kritski, Csollák, Kedves, Szalmás, Mayer, László, Birke, Tornyai, Strenk, Kárpáti, Bogesic, Szélig, Molnár, Dóczi, Danalizi, Baski, Keresztes, Kedves, Schlekmann
Gólszerzők: Németh K. (2), Horváth M., Parragi, Dobmayer illetve Kritski, Keresztes (3)

A MAC Budapest elleni hzai találkozó összefoglalója: 


Kedden indul az osztrák bajnokság döntője, ifjúsági csapatunk az első két mérkőzést idegenben játssza a Klagenfurt együttese ellen. Nem lesz könnyű dolga Nagy András gárdájának, hiszen ebben a szezonban még nem sikerült legyőzni az osztrák alakulatot. A ligában a karintiaiak rendelkeznek a legjobb emberelőny-kihasználássa, ám azt is meg kell említenünk, hogy a fehérvári ifik állnak első helyen az emberhátrányos védekezésben. A vezetőedző a következőket mondta el az ausztriai út előtt. „Kedden túrára indulunk, két egymás utáni nap fogunk mérkőzést játszani. Jó dolognak tartom, hogy egy erős ellenfél utáni mérkőzésen lépünk jégre a döntőben, jó ellenfél következik. Bízom abban, hogy le tudjuk győzni a Klagenfurtot. A Master Roundban nem sikerült nyernünk a KAC ellen, de nem az a csapat játszott, aki most fog és nem ugyanilyen hévvel, hozzáállással, hiszen most úgy érzem, ez a társaság igazán összekovácsolódott. Mindenki száz százalékon megy és teszi a dolgát. A mai edzésen még egy kicsit foglalkoztunk a speciális helyzetekkel, úgy gondolom, felkészültünk. A szezon elején is láttam, hogy a KAC biztosan döntőbe kerül majd, nagyon komplex csapat, van egy bizonyos taktikájuk, amire már rájöttünk, erre felkészítjük a srácokat, és bízunk a legjobbakban. Szeretném megélni ezzel a csapattal, hogy bajnoki címet ünnepelhetünk. Ezek a srácok képesek megnyerni ezt a bajnokságot.”