Kétgólos vereség Zágrábban

  • 2018.11.20. 21:39
  • Fehérvárav19
Az első harmad végén szerzett vezetést a horvát alakulat a keddi találkozón, ezután hiába zárkózott kétszer is egy gólra a Fehérvár AV19, nem sikerült megfordítani a mérkőzést, így a Zágráb otthon tartotta a pontokat.

EBEL / Alapszakasz -
2018.11.20 Kedd / 19:15
KHL Medvescak Zagreb
vége
4:2
(1:0, 1:1, 2:1)
Nézőszám: 2 678
Hydro Fehérvár AV19
Zágráb / Dom Sportova
OFNER, PIRAGIC, NEDELJKOVIC, ZGONC
KHL Medvescak Zagreb
Rosandic (Lisutin) - Sauve, Manavian, Lemtyugov, Aviani, Mauldin - Robar, Deutsch, Svensson, Sylvestre, Armstrong - Kudelka, Puzic, Simsic, Brine, Zanoski - Cepon, Ficur
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Kuralt - Stipsicz, Tikkanen, Sille, Sarauer, Phillips - Caruso, Meland, Szabo, Koskiranta, Erdely - Glenn, Sarpatki, Reisz, Szita
Gólszerzők: Aviani, Svensson, Lemtyugov, Armstrong ill. Hari, Phillips
Kiállítások: 6 ill. 8

Mac Carruthnak kellett az első védést bemutatnia a Fehérvár AV19 keddi, Zágráb elleni találkozóján, amelyen már a csapattal tarthatott a nemzetközi szünet előtt sérülést szenvedett Erdély Csanád. Az első percben Aviani dolgoztatta meg kapusunkat, majd Sille indulhatott szólóban, de Lisutin is a helyén volt. A találkozó harmadik percében Harty szabálytalankodott, de a hazaiak nem jutottak helyzetig öt a négy ellen. A kiegészülés után Hári pöccintését kellett védenie a horvátok kapusának, aztán újra zágrábi mezőnyfölény következett, Svensson hibázott ziccerben, egy kontra után azonban máris a Medvék kapuja előtt folyt a játék, de Reisznek nem sikerült a hálóba juttatnia a korongot. A harmad közepére jellemző meddő játékot Szabó Krisztián helyzete törte meg, aki Phillips beadása után lőhetett közelről, ám ez is kimaradt. A másik oldalon nem termett sok babér ezekben a pillanatokban a hazaiaknak, jól szűrték a támadásokat a fehérvári hátvédek. 5 perccel a dudaszó előtt újra Hartyt látták szabálytalannak a játékvezetők. Ebben a fórban már jobban forgattak Aaron Fox tanítványai, de komolyabb lehetőséget ezúttal sem sikerült kialakítaniuk. A játékrész végén Hári, majd Phillips is próbálkozott, végül viszont a Medvescak szerezte a találkozó első gólját, egy védelmi hibát kihasználva Mike Aviani fordult be a kapu elé és a léc alá bombázott (1-0).

A középső játékrész első percei kiegyenlített játékkal teltek, aztán újra zágrábi ütőkön járt a pakk, Carruth bravúrjaira volt szükség. A szorításból két Hári-helyzettel jött ki a Fehérvár AV19, de maradt az egygólos különbség a csapatok között. Az első kereskedelmi szünet után sem változott a játék képe, hatékonyabb volt támadásépítésben a Zágráb, a nyomás pedig a 29. percben újabb góllá érett, ezúttal csapatunk korábbi játékosa, Antonin Manavian mattolta Carruthot egy távoli lövéssel (2-0). Rögtön válaszolhatott volna a vendég együttes, Kuralt kapott kihagyhatatlan passzt Phillipstől, de ez is kimaradt, majd Koskiranta csengette meg a vasat. Nagy lehetőséghez jutottak Kógerék, miután két zágrábi játékost is a büntetőpadra küldtek a játékvezetők, így teljes két percig öt a három ellen támadhatott a fehérvári legénység. Sarauer lőhetett előbb a rövid oldalon, majd Koskiranta helyzete is kimaradt, egy szépen kijátszott akció végén azonban már rezzent a háló, Phillips passzolt a kapu mögül Hárinak, aki egy kapáslövéssel egygólosra csökkentette a különbséget (2-1). Maradt a szimpla előny, Phillips egyenlíthetett volna, ám végül kiegészült a Zágráb. 5 perc volt hátra a játékrészből, amikor újra nyílt a büntetőpad ajtaja, ezúttal Kuralt kapott kétperces büntetést egy kapu előtti szabálytalanság után. Öt a négy ellen újra Carruth volt főszerepben, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekeznie a speciális egységnek. A végén Koskirantának is ki kellett ülnie, a lefújásig pedig már nem született újabb találat.

Az áthúzódó kiállítás alatt távoli lövésekkel próbálkoztak a sötétmezesek, végül finn támadónk is visszatérhetett a jégre, de egyenlő létszámnál is a horvátok bizonyultak jobbnak. A 45. percben újra kétgólosra nőtt a különbség, egy kapu előtti korongvesztés után Nikolai Lemtyugov talált be középről (3-1). Újra azonnal jöhetett volna a válasz, ám több nagy helyzet után sem sikerült átjuttatni a pakkot Lisutinon. A harmad közepére kiegyenlítődött a játék képe, egyik oldalon Kóger, a másikon Armstrong próbálkozhatott. Lemtyugov takarított túl keményen a kapu előtt, így újra öt a négy ellen jöhettek Háriék, a fórt pedig mindössze 50 másodperc alatt sikerült kihasználni, Glenn passza után Zack Phillips lőtt balról, a pakk pedig a hazai hálóőr mamutjáról a bal felsőbe vágódott (3-2). Fokozta a tempót Hannu Järvenpää együttese a találat után, előbb Erdély iramodott meg a jobb szélen és passzolt középre Szabó Krisztiánhoz, aztán Kóger lőtt tisztán középről, de nem sikerült az egyenlítés. Egy kontrából visszaállította a különbséget a Zágráb, Svensson lövése kijött Carruthról, John Armstrong pedig kíméletlenül kihasználta az adódó helyzetet (4-2). Időt kért csapatunk vezetőedzője, kapusunk lekorcsolyázott, de zártan védekezett a Zágráb, nem kockáztattak, így végül otthon tartották a három pontot.