Kétgólos vereség Villachban

  • 2019.09.27. 22:08
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 három győzelem után kétgólos vereséget szenvedett az EC VSV otthonában.

EBEL / Alapszakasz -
2019.09.27 Péntek / 19:15
EC Panaceo VSV
vége
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)
Nézőszám: 2 741
Hydro Fehérvár AV19
Villach / Stadthalle Villach
NIKOLIC, ZRNIC, NEMETH, SOLTESZ
EC Panaceo VSV
Schluderbacher (Maxwell) - Fraser, Pöyhönen, Spannring, Bjorkstrand, Pollastrone - Wolf, Bibic, Brunner, Collins, Ulmer - Schlacher, Bacher, Wappis, Lahti, Karlsson - Urbanek, Kromp, Alagic, Maxa, Lahoda
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Stipsicz, Campbell, Sille, Yogan, Kuralt - Harty, Szabo, Koger, Timmins, Lehtonen - Caruso, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Szita - Busenius, Szabo, Reisz, Szabo
Gólszerzők: Ulmer, Ulmer, Lahti ill. Yogan
Kiállítások: 10 ill. 8

Villachi mezőnyfölénnyel indult csapatunk pénteki találkozója, ám komolyabb helyzetekig nem jutottak a hazaiak. A vendégek a negyedik percre pörögtek fel igazán, ekkor Erdély passzolt Szitához, aki jobbról kínálta meg Maxwellt. Ouzas védéseire volt szükség a villachi első sor akciósorozatánál az első fehérvári kiállítást követően, előbb Spannring, majd Fraser tesztelte kapusunkat, a kipattanót utóbbi helyzeténél pedig Pöyhönen próbálta átjuttatni a gólvonalon, de végül maradt a 0-0. A harmad közepén főleg a vendéglátó kapuja előtt zajlott a játék, nagyobb lehetőségre azonban csak a 13. percben került sor, ekkor Campbell passzolt Szitának, de Maxwell átért a hosszú oldalra. Jobban pörögtek a lábak fehérvári oldalon a következőkben is, Yogan fordult be a kapu elé, de kimaradt, majd Szabó Krisztián tuszkolhatta volna át a pakkot a gólvonalon. Sorra jöttek a fehérvári helyzetek, a Villach kontrákkal próbálkozott, sikertelenül, Stipsiczék szoros védekezéssel semlegesítették a hazai támadásokat.

A középső etap jobban indult a Villach számára, hiszen már a 21. percben vezetést szereztek, egy kontratámadás végén Mario Ulmer kínálta meg Ouzast jobbról, a pakk pedig kapusunk lábai között átcsorgott a gólvonalon. Harcosabbak maradtak a Sasok a következőkben is, ráadásul egy késleltetett kiállítás alatt gyorsan meg is duplázták előnyüket, ismét Mario Ulmer volt eredményes, aki egy kapu előtti csel után emelt a hálóba (2-0). Kikérte idejét Hannu Järvenpää a találat után, a kiegészülés után agresszívabbá is vált a csapat támadójátéka, ez azonban gólokban nem mutatkozott meg. Fehérvári fórral ment tovább a mérkőzés, Lehtonen tette rá a kékről, a kipattanót Kuralt azonban nem tudta átjuttatni Maxwell mellett, aztán Erdély beadására Sarauer érkezett, de végül nem sikerült kihasználni az előnyt. Ment előre az első gólért a Hydro Fehérvár AV19, a 28. percben ismét előnyben, és bár öt a négy ellen ismét jól forgatott a speciális egység, a hazaiak kapusa áthatolhatatlannak bizonyult. Saraueré volt a következő nagy helyzet, majd Harty bombázott a kékről, de mindkét esetben Maxwell volt a végállomás, ahogy Stipsicz közelijénél is 4 perccel a harmad vége előtt. Felpörögtek a csapatok az utolsó percekre, ebből pedig ismét a Villach jött ki jobban, egy látványos akció végén Miika Lahti szerezte meg csapata harmadik gólját (3-0). Gyorsan érkezhetett volna a válasz fehérvári részről, de kimaradt, nyílt azonban a büntetőpad ajtaja, így harmadszorra jöhettek előnyben Kógerék. Miután a fór eseménytelenül telt, háromgólos villachi előnnyel fordultak a csapatok a záró harmadra.

Kiegyenlített játékkal indult az utolsó 20 perc, ám támadásról támadásra egyre inkább csapatunk akarata érvényesült, ennek pedig a 44. percre lett meg az eredménye, egy kipattanót Andrew Yogan lőtt a hálóba, kétgólosra csökkentve ezzel a Villach előnyét (3-1). A csapat lendületét Szita kiállítása törte meg, de a hátrányos egység nem engedett sok lehetőséget a hazaiaknak az újabb gólszerzésre. A kiegészülés után ismét Maxwell kapuja előtt folyt a játék, gyors egymásutánban ráadásul kétszer is előnyben jöhettek Erdélyék, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Fordult a kocka, egy kapu előtti kavarodásban Szabó Krisztiánt látták szabálytalannak a játékvezetők, a hátrányban azonban a Hydro Fehérvár AV19 előtt adódott a nagyobb lehetőség, Lehtonen indult meg szólóban, de elvétette a kaput, a kipattanóra érkező Stipsicz pedig a lefújás után akaszkodott össze az egyik hazaival. A végén Ouzas is lekorcsolyázott, így majdnem egy percig hat az öt ellen álltak fel a felek, de gól már nem született, így a Villach otthon tartotta a pontokat.