Kétgólos vereség Grazban

  • 2019.02.12. 21:40
  • Fehérvárav19
Egy közepes tempójú összecsapáson a listavezető a második harmadban kétgólos előnyre tett szert, amit már nem tudtak ledolgozni Háriék, így pont nélkül távoztak Yellow Hornék otthonából.

EBEL / Középszakasz -
2019.02.12 Kedd / 19:15
MOSER MEDICAL Graz99ers
vége
5:3
(1:1, 3:1, 1:1)
Nézőszám: 2 412
Hydro Fehérvár AV19
Graz / Eishalle Liebenau
PIRAGIC, STERNAT, NEMETH, SOOS
MOSER MEDICAL Graz99ers
Kastner (Rahm) - Jakobsson, Caito, Hamilton, Garbowsky, Ograjensek - Johansson, Weihager, Oberkofler, Oleksuk, Grafenthin - Setzinger, Egger, King, Yellow Horn, Loney - Soritz, Kainz, Moderer, Zusevics
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Kornakker) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Sarauer - Caruso, Wishart, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Meland, Reisz, Phillips - Szita
Gólszerzők: Hamilton, Kainz, Yellow Horn, Johansson, Weihager ill. Stipsicz, Tikkanen, Tikkanen
Kiállítások: 14 ill. 10

Grazi próbálkozásokkal indult a Fehérvár AV19 első mérkőzése a felsőházban, a második percben rögtön Grafenthin tesztelte kapusunkat, majd szabálytalankodott Sarauerrel szemben, így előnyben folytatódott a találkozó. A fórban kiválóan védekezett a vendéglátó, így Háriék nem jutottak minőségi lövésekig. A kiegészülés után folytatódott a hazai fölény, ám a hatodik percig nem találtak fogást a narancsmezesek kapusunkon. Egy újabb grazi kiállítást követően második alkalommal is öt a négy ellen támadhattak Hannu Järvenpää tanítványai, ám ezúttal sem sikerült élni a lehetőséggel. A játékrész közepéig kiegyenlített játék folyt a jégen, a mezőnyjátékot Hári kisebb próbálkozása törte meg, a harmad második felében azonban újra a graziak nyomtak jobban, ennek a 13. percben lett meg az eredménye, amikor Rahm indítását egy védelmi hibát követően Curtis Hamilton szerzett vezetést (1-0). A gól után magasabb tempóra váltott csapatunk, előbb egy kontra végén Sarauer előtt maradt ki lehetőség, a következő támadásban viszont Stipsicz Bence iramodott meg a bal oldalon és nem is hibázta el a ziccert (1-1). A hátralévő időben maradt a kevés helyzettel tarkított játék, mígnem 30 másodperccel a dudaszó előtt Egger is kisbüntetést kapott, ám a lefújásig már nem született újabb találat.

Nem kezdődött jól a középső etap csapatunk számára, Lukas Kainz ugrott ki rögtön a második percben még a fehérvári előny alatt, és nem is hibázott (2-1). Kiegyenlített játék folyt a jégen a találat után, a helyzetek minőségét tekintve azonban a graziak felé billent a mérleg nyelve. A vendégek minden kisebb védelmi megingást kihasználva indítottak támadásokat, a 27. percben egy ilyen akciót fejezett be góllal Harri Tikkanen, aki Phillips kipattanóját kotorta a kapuba (2-2). A harmad derekán Sofront látták szabálytalannak a játékvezetők, ám kiválóan működött a fehérvári védelem a liga legjobb előnyös egységei ellen, így maradt a döntetlen. Már egyenlő létszámnál is Carruth kapuja előtt folyt a játék, és nem sokkal később Stipsicz előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, ebben a fórban azonban már betalált a hazai gárda, egy kapu előtt kijátszott passzjáték végén Colton Yellow Horn emelt a hálóba (3-2). Gyorsan egyenlített volna együttesünk, többet is birtokolták a korongot Phillipsék, egy kontratámadás végén aztán Szabó Dániel beadásába Sarauernek nem sikerült beleérni, aztán 4 perccel a harmad vége előtt Reisz és Jakobsson akaszkodtak össze a vendég kispad előtt, így négy a négy ellen folytatódott a mérkőzés. Grazi ütőkön járt a pakk a továbbiakban, többször kitámadtak a fehérváriak, így egyre nagyobb számban alakítottak ki veszélyes helyzeteket Doug Mason tanítványai. 2 perc volt vissza az etapból, amikor egy ilyen lehetőséget váltott gólra az osztrák együttes, Karl Johansson tette vissza a hosszúba a pakkot (4-2). Nem állt le a kék-fehér együttes, Hári passzolt keresztbe Luttinennek, akinek nem sikerült áttuszkolnia a korongot Rahmon, a sípszó után pedig finn támadónk és Moderer mérték össze erejüket ökölpárbajban, a játékrész pedig a páros kiállítással ért véget.

Caruso kékvonalas próbálkozása nyitotta a záró etapot, majd Sarauer lőhetett jobbról, de Rahm védett. Egy kontra végén viszont újra a hazaiak örülhettek, Peter Weihager maradt egyedül középen, egy kipattanót pedig magabiztosan értékesítette (5-2). A következő percekben a játék helyett az érzelmek domináltak, a kapura törő Kinget Carruth fegyelmezte meg, a kakaskodás követően végül továbbra is egyenlő létszámban folyt a játék. Erdély került közel a gólszerzéshez a 49. percben, majd a másik oldalon Zusevics juttatta át a korongot a gólvonalon, ám ezt a találatot magasbot miatt érvénytelenítették a játékvezetők. Tovább zárkózott viszont a Fehérvár AV19: Meland passzolt középre az érkező Harri Tikkanen elé, aki Rahm lábai között a kapuba helyezett (5-3). A játékrész második felében egyik csapat sem tudott nagyobb helyzeteket kialakítani, de a sebesség nem hagyott alább, magas tempót diktáltak a felek, ám a védelem mindkét oldalon jól zárt. A végén Carruth is lekorcsolyázott, hat mezőnyjátékossal sem sikerült azonban közelebb kerülni a graziakhoz, így a Fehérvár AV19 vereséggel kezdte a felsőházi középszakaszt a listavezető otthonában.