Kétgólos vereség az utolsó felkészülési mérkőzésen

  • 2017.04.19. 10:50
  • Fehérvárav19
Kiválóan helyt állt a magyar válogatott a Szlovénia elleni mérkőzésen, azonban a vendégek szép játékkal 5:3-as győzelmet arattak a Tüskecsarnokban.

Válogatott / Alapszakasz -
2017.04.18 Kedd / 19:00
Magyarország
vége
3:5
(0-1, 1-3, 2-1)
Nézőszám: 1 913
Szlovénia
Budapest / Tüskecsarnok
Gebei, Mayer, Muzsik, Váczi
Magyarország
Rajna (Hetényi) - Kóger, Erdély, Bodó, Sagert, Szirányi - Bartalis, Hári, Dansereau, Kovács, Gőz - Magosi, Vas, Galló, Stipsicz, Wehrs - Csányi, Nagy, Benk, Terbócs, Garát, Varga
Szlovénia
Gasper (Gracnar) - Gregorc, Robar, Ticar, Jeglic, Pance - Kranjc, Vidmar, Verlic, Urbas, Mursak - Pretnar, Stebih, Music, Kuralt, Pem - Podlipnik, Repe, Hebar, Ograjensek, Koblar
Gólszerzők: Galló (2), Erdély ill. Kuralt (2), Verlic, Kranjc, Ticar
Kiállítások: 6 ill. 24

Bartalis helyzetével indult a mérkőzés, gólt azonban a vendégek szerezek ideje korán: a 2. percben Kuralt indulhatott meg szólóban és lőtte kíméletlenül Rajna kapujába a játékszert. (0-1) Majd a magyar csapat támadhatott, Bodó ért bele Kóger passzába, de a korong végül nem jutott a kapuba. A harmad közepén kiegyenlített volt a küzdelem, de gólig egyik fél sem jutott. A vendégek gólszerzője, Kuralt szabálytalankodott, így előnyben állhatott fel a hazai csapat, a helyzeteket azonban ezúttal sem sikerült kihasználni. A játékrész végén Pem próbálta bevenni Rajna kapuját, aki magabiztosan védett, így egygólos hátrányban várhatta a második harmadot a Rich Chernomaz vezette alakulat.

Rögtön a második játékrész elején Vidmar volt szabálytalan Gallóval szemben, aki nem várt sokáig, és fél perccel később megszerezte csapata egyenlítő találatát. (1-1) A következő percekben folyamatosan helyzeteket alakított ki a szlovénok nemzeti csapata, de Rajna bravúrosan hárított. A 24. percben Erdély vesztett korongot és Urbas átadásából Verlic talált a kapuba (1-2). Még ugyanebben a percben Urbast küldték büntetőpadra a játékvezetők, így előnyben állhatott fel a hazai csapat. A fór alatt Vas indult meg szólóban, de Kroselj védeni tudott, majd Kógernek sem sikerült átjuttatnia a korongot a gólvonalon. A harmad felénél Terbócs helyzete maradt ki, majd Nagy és Kuralt került összetűzésbe, amiért mindketten két perces büntetést kaptak, így négy a négy ellen folytatódott a játék, de nem sokáig, mert Wehrs kiállítása után előnyben támadhattak a szlovének, amit Kranjc ki is használt, ezzel kéttőre növelte a csapatok közötti különbséget (1:3). Néhány perccel később Kuralt ismét bevette Hetényi kapuját (1:4), de Pance kiállítása után újabb előny adott lehetőséget a gólszerzésre a magyaroknak, a fór kihasználása azonban ezúttal sikertelennek bizonyult. A harmad végén Sagertet is két perccel büntették a bírák, így emberhátrányban kezdte az utolsó harmadot a magyar válogatott.

Kiegyenlített küzdelem jellemezte a harmadik játékrész első felét. Hazai részről Kóger alakított ki helyzetet, majd Hebar lövését kellett Hetényinek védenie. A 46. percben Galló került ki győztesen egy kapu előtti keveredésből, így szépíteni tudott a magyar csapat. (2-4) A gól után felpörgött a válogatottunk, először Nagy helyzete maradt ki, majd Bartalis átadásából lőhetett Danserau, a korong azonban nem talált kaput. A harmad második felében folyamatos nyomás alá helyezték a szlovénok a magyar kaput, végül az 55. percben egy gyönyörű támadás után Ticar szerzett újabb gólt a vendégeknek. (2-5). A harmad végén kettős előnyben állhatott fel Rich Chernomaz csapata, és 6 másodperccel a mérkőzés vége előtt Erdély Csanád lőtt óriási gólt, ezzel beállítva a 3:5-ös végeredményt.