Kétgólos vereség a listavezető otthonában

  • 2019.01.01. 19:48
  • Fehérvárav19
A második harmadban csapatunk még egyenlíteni tudott, ám végül nem tudott pontot szerezni az éllovas Vienna Capitals ellen.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.01 Kedd / 17:30
spusu Vienna Capitals
vége
4:2
(2:0, 0:2, 2:0)
Nézőszám: 4 500
Hydro Fehérvár AV19
Bécs / Erste Arena
PIRAGI, STERNAT, BÄRNTHALER, REZEK
spusu Vienna Capitals
Lamoureux (Starkbaum) - Wall, Clark, Wukovits, Holzapfel, Tessier - Fischer, Dorion, Olden, DeSousa, Schneider - Peter, Mullen, Romig, Vause, Rotter - Birnbaum, Großlercher, Nödl, Nissner, Hartl
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Szeles) - Harty, Szabo, Sille, Hari, Sarpatki - Caruso, Meland, Szabo, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Laday, Erdely, Sarauer, Phillips - Szita, Reisz, Kiss
Gólszerzők: Vause, Tessier, Schneider, Schneider ill. Szita, Erdely
Kiállítások: 4 ill. 6

Közepes tempójú oda-vissza játékkal kezdődött a találkozó, ahol Anze Kuralt eltiltás miatt továbbra sem állt Hannu Järvenpää rendelkezésére, Ryan Glenn családi okok, Arttu Luttinen pedig sérülés következtében nem tudott jégre lépni. Mac Carruth cseréje ezúttal Szeles Martin volt, mert betegség miatt hiányzott Kornakker Dániel, valamint szintén betegség miatt nem utazott Harri Tikkanen sem. Wukovits helyzetét védte mamutjával Carruth, amire a vendégektől Sarauer válaszolt. Az ötödik percben Wall is megdolgoztatta a fehérvári hálóőrt, és ezután sem csökkent a bécsi nyomás a vendég kapu előtt, Olden és Clark közelről jutott lehetőséghez. A harmad feléhez közeledve is leginkább hazai ütőkön járt a korong, csapatunk többnyire védekezésre kényszerült, csak kisebb kontrákkal próbálkoztak. A tizenharmadik percben az Olden, DeSousa, Schneider hármas összjátékát jól olvasták játékosaink, így nem szereztek vezetést a sárgamezesek, a fehérváriaktól pedig Harty lőhetett a kék vonalról, viszont Lamoureux magabiztosan hárított. Koskiranta előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, előnyben pedig az osztrákok már eredményesek voltak, Taylor Vause juttatta át a pakkot a gólvonalon. (1-0) Nem kellett sokat várni az újabb bécsi találatra, másfél perccel a harmad vége előtt Holzapfel vette észre a kapu előtt üresen álló Kelsey Tessiert, aki nem hibázott, és megduplázta a hazaiak előnyét (2-0) A játékrész utolsó percében Hárit látták szabálytalannak a játékvezetők, azonban a késleltetett kiállítás miatt ez az emberhátrány csak a második etapban kezdődött el.

A második hátránya alatt kitűnően tartotta magát a Fehérvár AV19, így a Capitals nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A kiegészülés után is hazai mezőnyfölény érvényesült, ám a huszonnegyedik percben Caruso távoli lövésébe a kapu előtt jól helyezkedő Szita Donát tette bele az ütőjét, ezzel csapatunk szépített. (2-1) A gól után felpörgött csapatunk és Sille előtt kínálkozott lehetőség, majd Phillips lendületből lőtte rá a bécsi kapura a korongot, de Lamoureux ekkor még védett, ám a következő támadásban jobb szélen Erdély Csanád vezette fel a pakkot és fonákkal a kapuba lőtte azt. (2-2) A harmad közepén ritmust váltottak az együttesek és sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék képe, ám veszélyesebb helyzetekre csak egy újabb bécsi fór alatt került sor Szabó Dániel kiállítása után, azonban Carruth ezúttal is kitűnően őrizte a vendégek ketrecét. Hári távoli bombáját hárította Lamoureux négy perccel a harmad vége előtt, majd Stipsicz dolgoztatta meg a hálóőrt. Peter is kisbüntetést kapott a játékrész utolsó percében, a fehérvári fór első felében újabb gól viszont nem esett, így döntetlennel fordultak az ellenfelek az utolsó harmadra.

A harmad eleji fórt nem sikerült kihasználnia a Fehérvár AV19-nek, tehát maradt a 2-2. A negyvenharmadik percben Rotter adta be Romignak, de a sárgamezeseknek ekkor sem sikerült túljárniuk Carruth eszén. Ismét mezőnyfölényt alakított ki a Bécs, mégis ők kerültek emberhátrányba, Tessiernek kellett kiülnie a büntetőpadra. A fórban Phillips többszöri próbálkozása ellenére nem tudott betalálni létszámfölényben Hannu Järvenpää legénysége. A játékrész közepén kicsit csökkent a mérkőzés tempója, veszélyeztetni egyik alakulat sem tudott egészen az ötvenegyedik percig, amikor DeSousa előtt kínálkozott lehetőség, ám ez a helyzet is kimaradt. A továbbiakban a hazaiak percei következtek, és a próbálkozások Peter Schneider révén értek góllá, a támadó Carruth lába és a vas között tuszkolta át a korongot a vonalon. (3-2) Peter egyéni akciója végén már jól mozgott a fehérvári hálóőr, a másik oldalon a Harty lövése is csak az oldalhálót találta el, majd ismét Peter szólózott, de a bécsi drukkerek ekkor sem örülhettek. Másfél perccel az összecsapás végét jelző dudaszó előtt Hannu Järvenpää időt kért, Mac Carruth lekorcsolyázott és helyére egy hatodik mezőnyjátékos lépett jégre, azonban Háriék nem tudtak betalálni, sőt az üres kapura Peter Schneider volt eredményes (4-2), így a Fehérvár AV19 kétgólos vereséget szenvedett a listavezető otthonában.

Fotó: Leo Vymlatil