Két pont a Bulldogoktól

  • 2019.01.20. 19:59
  • Fehérvárav19
Csapatunk egy kemény és fordulatos mérkőzésen a ráadásban múlta felül a Dornbirnt, ezzel megőrizve a rájátszást érő hatodik helyet.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.20 Vasárnap / 17:30
Dornbirn Bulldogs
vége OT
4:5
(1:2, 1:0, 2:2, 0:1)
Nézőszám: 2 840
Hydro Fehérvár AV19
Dornbirn / Dornbirner Messestadion
KOHLMÜLLER, NIKOLIC, GAUBE, TSCHREPITSCH
Dornbirn Bulldogs
Rinne (Stroj) - Magnan, Gauthier Leduc, O'Donnell, Dupont, Trotter - McNeill, Connelly, Pöschmann, Timmins, Reid - Pulli, Vallant, Neubauer, Häußle, Parks - Wolf, Haberl, Schwinger, Zwerger
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Sarpatki, Reisz, Phillips - Wishart, Szita
Gólszerzők: Reid, Reid, O'Donnell, Timmins ill. Luttinen, Kuralt, Hari, Kuralt, Erdely
Kiállítások: 6 ill. 8

Fehérvári lehetőségekkel indult a találkozó Nyugat-Ausztriában, ahol a túrára elutazott játékosok közül Sarauer nem állt a vezetőedző rendelkezésére felső testtáji sérülés miatt. Az első komolyabb helyzet is a vendégek előtt adódott, amikor Koskiranta adta be Sofron elé a pakkot, ám Rinne védett, egy perccel később Wishart találta el az oldalhálót, aztán Hárival szemben is a Dornbirni hálóőr bizonyult jobbnak. A továbbiakban is fehérvári mezőnyfölény érvényesült, Reisz dolgoztatta meg Rinnét, majd Pöschmann kiállítása után előnybe került csapatunk, a fór sikeresnek bizonyult, Hári adta keresztbe Arttu Luttinennek, aki az alsó sarokba lőtte a korongot. (0-1) A harmad közepén is jól dolgozott a vendégvédelem, a hazaiak csak kisebb támadásokig jutottak, Haberl próbálkozott jobb szélről, de Carruth lepkésében elakadt a korong. Túl sok fehérvári játékos tartózkodott a jégen, így dornbirni létszámfölény következett, egy kipattanóra Brodie Reid csapott le, és egyenlített. (1-1) Az etap második felének elejét meddő mezőnyjáték jellemezte, ezt Harty lövése törte meg a tizenharmadik percben, majd Timmins és Reid indulhattak meg kettő az egy ellen, viszont nem sikerült túljárniuk Carruth eszén. Anze Kuralt kapott korongot és korcsolyázott fel bal oldalt, ám Rinne jól zárta a sarkokat, egy perccel a harmad vége előtt viszont sikeres tudott lenni a szlovén válogatott csatár, egy kipattanót juttatott át a gólvonalon. (1-2) Ezt követően már egyik alakulat sem jutott lehetőséghez, így egygólos vendég vezetéssel zárult az első etap.

Nagyobb tempójú játékot diktáltak a Bulldogok a második harmad elején, Magnan távolról, Trotter közelről veszélyeztetett kétszer is. Ezt követően Hannu Järvenpää legénysége több ízben is bevehette volna a hazai kaput, ám Kuralttal és Hartyval szemben is jobbnak bizonyult Rinne, lendületből pedig Arttu Luttinen hibázta el a ketrecet. Folytatódott a vendég nyomás, a huszonhatodik percben Tikkanen a kék vonalról lőtt, majd Meland rakta Sofron elé a korongot, de ez is kimaradt. A játékrész derekához közeledve sérülés miatt Dave MacQueennek le kellett cserélnie kapusát, Rinne helyett Stroj korcsolyázott fel a jégre. Anze Kuraltot látták szabálytalannak a bírók, néhány másodperccel Luttinen kiállítása után pedig már öt a három elleni játék következett, és egy szépen kijátszott akció végén Brodie Reid volt újra eredményes. (2-2) Kiegészülésünk után a büntetőpadról érkező Luttinen lőhetett, azonban nem tudta góllal befejezni a támadást, ahogy Hári és Koskiranta sem. Kiegyenlítődött a játék, a harmincötödik percben a fehérváriaktól Sofron, míg az osztrákoktól Häussle, illetve Magnan tette rá a pakkot, de a kapusok magabiztosan hárítottak. Az etap végét ismét meddő mezőnyjáték jellemezte, nagyobb lehetőség egyik fél előtt sem kínálkozott egészen az utolsó másodpercekig, amikor Dupont kisbüntetése után fórban jöhetett csapatunk, de gól ekkor sem született, így egyenlő állással, és fehérvári előnnyel indult a harmadik játékrész.

Már rögtön az első percben újra megszerezte a vezetést csapatunk, egy védelmi hiba után Hári János maradt szabadon és az alsó sarokba juttatta a korongot. (2-3) A következő percek osztrák támadások jegyében teltek, azonban védelmünk jól olvasta a játékot, és nem tudtak egalizálni a Bulldogok. Stipsicz tette rá jobb szélről, ezután fordulhattak a hazaiak, egy ütközést követően Brendan O’Donnell csapott le a pakkra és egy szép cselkombináció után egyenlített. (3-3) A harmad közepén ismét a dornbirniak próbálkozhattak, Vallant, illetve Reid is veszélyeztetett, újabb találat viszont nem született. Ezután leginkább a semleges harmadban folyt a játék, amit O’Donnell egyéni akciója tört meg, ám Carruth ezúttal jobbnak bizonyult. Az ötvenharmadik percben Sofron és Luttinen is helyzetbe került, de ez az offenzíva is sikertelennek bizonyult, sőt kontrában indulhattak meg a feketemezesek, és Reid kipattanóját végül Brendan O’Donnell kotorta át a gólvonalon. (4-3) Az utolsó percekben folyamatos nyomás alatt tartották az osztrák kaput Háriék, Kuralt egyenlíthetett volna, majd a fehérvári vezetőedző lehozta kapusát, sőt Timmins előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, így kettős fölényben jöhetett csapatunk. Hári szerezte vissza a korongot és passzolt Anze Kuralt elé, aki 48 másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt egyenlített, tehát hosszabbítás következett. (4-4)

A hosszabbítás Stipsicz kiállításával indult, ám négy a három ellen nem tudtak betalálni a dornbirniak, sőt Erdély Csanád szólózhatott, az akció végén pedig megszerezte a bónuszpontot jelentő gólt, így a Fehérvár AV19 két egységgel gazdagodott a Bulldogok otthonában.