Két mérkőzés vár az ifikre

  • 2018.09.19. 14:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 ifjúsági csapata a héten két mérkőzést játszik, egyet a magyar, egyet pedig az osztrák bajnokságban. Az esélyekről Barabás Miklós másodedző és Csölle Dániel, az együttes csatára beszélt. A szombati Bécs elleni találkozó 13:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. 

Az U18-as csapat előző mérkőzésén nagyarányú győzelmet aratott a Gröschl Tamás vezette KMH gárdája felett. Barabás Miklós másodedző pozitívan tekint az előttük álló két megmérettetésre. "Az eddigi eredmények alapján jó játékra számíthatunk. A kért játékelemet akarjuk majd megvalósítani. A szezon elején vagyunk, de a lényeg , hogy a végére minden elem összeálljon. Ezek a mérkőzések pont erre jók, hogy minden részletet begyakoroljunk."-mondta el a felkészülésről a szakember, majd beszélt a két ellenfélről is. "Az első ellenfelünk, a Pesterzsébet nem számít a legerősebb csapatok közé, de nem becsüljük le őket, mert harcos társaságról van szó. Fiatal csapattal megyünk, csak egy-két az U20-ban edző játékost kapunk a mérkőzésre. Keményen készülünk, de  a mérkőzés előtti edzés nem különbözik a többitől, mindig ugyanolyan intenzitással tréningezünk. Konditeremben és jégen is, technikai és taktikai elemeket is gyakorolunk. Mivel elég korán van a mérkőzés, a srácok nem mennek iskolába, ezért elvárjuk tőlük, hogy száz százalékot teljesítsenek. Ez így egy igazi meccsnap, ezért teljes fókuszt várunk." Hétvégén a Bécs ellen lépnek jégre a fiatalok, az osztrákok nem ismeretlenek a székesfehérvári csapat számára. "Szombaton a Bécs ellen játszunk, ismerjük őket és mivel kevés játékosuk van, így le kell őket korcsolyáznunk. Két felkészülési mérkőzést játszottunk ellenük, mindkettőn mi bizonyultunk jobbnak. A legfontosabb az, hogy minél több gólt üssünk és eredményes játékot mutassunk. Erős védekezés, agresszív letámadás, ez a kulcs mindkét meccsen. Fegyelmezett csapat vagyunk, a taktikai elemek megvalósítása a következő lépés, hogy minden a helyére kerüljön."

Csölle Dániel idén igazolt Székesfehérvárra, éppen a csütörtöki ellenfél Pesterzsébet csapatától érkezett az Akadémiára. "Az e heti összecsapásokra a felkészülést szárazedzésekkel és kondicionális jeges edzésekkel kezdtük, illetve a taktikai elemek gyakorlására is nagy hangsúlyt fektettünk. Én személy szerint nagyon várom a csütörtöki mérkőzést, hiszen tavaly még a Pesterzsébeti Farkasoknál játszottam, és mivel ott kezdtem a jégkorongot, ez a meccs lesz az első, amikor régi csapatom ellen léphetek jégre. Az igazat megvallva, kicsit izgulok is. Szombaton a Bécs csapatát fogadjuk hazai pályán, kemény meccsre számítunk és reméljük, hogy mindkét találkozón jól és sikeresen tudunk majd játszani. A csapatba való beilleszkedés zökkenőmentesen sikerült, aminek kimondottan örültem, hiszen ez volt életem első klubváltása. Nagyon jól érzem magam, a közösség jó és amellett, hogy jól dolgozunk együtt, sokat szoktunk poénkodni az öltözőben is."-mondta el a fiatal a csapatban való munkáról és a mérkőzésekről. 

A szombati találkozót hazai jégen játsszák az ifik, a mérkőzés 13:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.