Két hazai mérkőzéssel folytatódik az U18-as bajnokság

  • 2018.09.05. 20:00
  • Fehérvárav19
Az Fehérvár AV19 ifjúsági csapata csütörtökön és szombaton is bajnoki mérkőzést játszik. Barabás Miklós másodedző beszélt az előttük álló hétről.

A múlt heti, debreceni hosszabbításos győzelem után az ifik két hazai mérkőzéssel folytatják a bajnokságban való szereplést. Csütörtökön az Egerszegi  Titánokat fogadják a hazai liga következő mérkőzésén, szombaton pedig a Vasas U18-asai érkeznek a Raktár utcába, hogy megmérkőzzenek az EBEL és a magyar ifjúsági bajnokság tavalyi ezüstérmesével.

Barabás Miklós, az ifik másodedzője azzal kezdte, hogy mennyire lényeges a sportban az életre nevelés. „A legfontosabb, hogy a taktika pontos betartása nem csak a jégen való játékra, hanem a civil életre is nevel. Minden, amit az edzéseken kérünk, azt akkor is fel tudják majd használni a fiatalok, amikor esetleg már nem a jégkoronggal foglalkoznak, vagy kiöregednek az élsportból.” A szakember beszélt a két előttük álló mérkőzésről, illetve arról, hogy hogyan lehet összehangolni a korosztályok közötti mozgást. „Az ifjúsági csapat gerincét olyan srácok alkotják, akik együtt is edzenek. Normál esetben ezek a játékosok lennének a harmadik és negyedik sorunk, akik most megkapják a lehetőséget, hogy kezdő játékosok legyenek. A szombati mérkőzésen már egy, a juniorban edző játékosokkal megerősített kerettel lépünk jégre, aminek természetesen az is célja, hogy meglássuk azt, hogy ennek a két sornyi fiatalnak valóban az U20-ban van-e a helye és kiemelkedő teljesítményt tudnak-e nyújtani a saját korosztályuk bajnokságában.”

A kérdésre, hogy mi a legfontosabb a két mérkőzésen, Barabás Miklós a következőképp válaszolt: „A célravezető, eredményes munka a legfontosabb. A szépséget senki nem díjazza, a jégkorongot gólra játsszák. A csütörtöki mérkőzésen az a cél, hogy az ifjúsági csapat magja be tudja bizonyítani, hogy helyt tudnak állni akkor is, ha a húzó játékosok nincsenek itt, és példát mutassanak a serdülő korú játékosoknak azzal, hogy milyen hozzáállással játszanak. Idén van két szlovén srác a keretben, akiket hamar elfogadtak a többiek, a kollégiumi játékosok nagyon sokat segítenek nekik. Úgy gondolom, ez is segít abban, hogy jó közösséget alkossanak. Azt is hasznosnak tartom, hogy az öltözőben nem csak a magyar, hanem az angol nyelvet is használniuk kell, ez fejleszti a nyelvtudásukat és a kommunikációt, ami mindenkinek hasznára válik.” Az ifik tavaly a magyar bajnokságban és az EBJL-ben is ezüstérmet ünnepelhettek. Természetesen idén is cél a dobogós helyezés, de a szakmai stáb szemében elsősorban az a fontos, hogy az általuk kijelölt irányba haladjon a csapat. „Természetesen a héten, ahogy a szezon minden meccsén, győzelem a cél. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a srácok mindenképp tartsák be a taktikát, amit az edzéseken gyakorolunk, emellett pedig példamutató magatartás jellemezze őket, hogy értékes játékosok és emberek legyenek. A bajnokságban bármi előfordulhat, hosszú a szezon. A leglényegesebb, hogy mindenki azt az irányvonalat kövesse, amit az edzői stáb képvisel.”

A heti hazai mérkőzések időpontja: 
2018. szeptember 6. csütörtök 17:15: Fehérvár AV19 - Egerszegi Titánok
2018. szeptember 8. szombat 16:45: Fehérvár AV19 - Vasas SC