Készen áll a válogatott Ausztria ellen

  • 2018.04.04. 10:00
  • Fehérvárav19
A magyar felnőtt jégkorong válogatott készen áll az Ausztria elleni két felkészülési mérkőzésre. Szerdán Székesfehérváron, csütörtökön Bécsben találkozik a két együttes. A mérkőzés a 18:30-kor kezdődik, és a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

A két felkészülési meccsre való tekintettel kedden csak egy edzést tartott a stáb a válogatott keretnek. A hangsúly az emberelőnyös és emberhátrányos játékok gyakorlásán volt. Ez jó lehetőséget adott az emberelőnyös egységeknek, hogy még inkább összeszokjanak, valamint hogy kiderüljön, hogyan működik a hátrányok kivédekezése, min kell még változtatni a két meccs utáni napokban.

A keret egyórás erősítő és másfél órás jeges edzésen vett részt kedden. A stáb a délutánt pihenőnek adta ki a székesfehérvári találkozó előtt. A szerdai meccs este fél 7-kor kezdődik, míg csütörtökön este 6-kor mérkőzik meg a két válogatott Bécsben.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: „A legfontosabb, hogy még mindig a megfelelő emberek megtalálásának folyamatában vagyunk. A világbajnoki csapatba kerülésért harcolnak, és a következő meccseken sok információt kaphatunk a játékosokról, valamint arról, hogyan működik a játékrendszerünk. Még nincsen a kerettel az összes ember, akivel számolunk, így kicsit nehéz kiértékelni, hogyan is játszunk. Most információt kell gyűjteni, és megnézni, a játékosok hogyan kezelik a nemzetközi meccseket. Amikor egy jó csapat ellen lépünk jégre, mindig érdekesebb, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket, de természetesen meg is akarjuk nyerni a két meccset Ausztria ellen.”

Szilassy Zoltan másodedző: „Ahogy haladunk előre, az edzések felépítése és száma is változik. Élesebbé kell válni, ahogy közeledik a vb. Ezzel párhuzamosan a játékban, a szisztémában is érintünk új dolgokat, a speciális egységek szereplését is gyakoroljuk, és egyre több meccsszituációs szempont kerül előtérbe ezen a héten. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert emberelőnyben az egyéni képességeknek nagy szerepük van, főleg az offenzív játékosok vannak bent előnyben, akik jó kézzel, jó látással és lövőtechnikával vannak megáldva, és ők improvizatívabbak, így nem gond, ha kicsit később kapcsolódnak be a munkába. Az újak közül Sebők Balázs részt vett a novemberi tornán, ismeri a taktikát, Nagy Gergő pedig a szeptemberi meccsen játszott. Egyedül Galló Vilmos nem volt velünk még idén, de szerintem ő is gyorsan megismeri a rendszert.”

Stipsicz Bence: „Sokkal meccsszerűbbek az edzések, játékszituációkba próbáljuk átvinni a megszerzett sebességet. Még sokan hiányoznak, nem tudjuk, hogy alakulnak majd a sorok és még be is kell kerülni a vb-keretbe, de a következő két meccsre sokat számít, hogy a gyakorolásokon össze tudnak csiszolódni az ötfős egységek.”

A hétfői edzés előtt Benk András, Erdély Csanád, Hári János és Kóger Dániel beszélt az NSO Tv-nek az eddig elvégzett munkáról és az előttük álló meccsről. 

Forrás: nemzetisport.hu

A keret

Név Poszt Klub
Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós G Fehérvár AV19
     
Kiss Dániel D UTE
Léránt René D Dunaújvárosi Acélbikák
Nagy Nilan D UTE
Stipsicz Bence D Fehérvár AV19
Szabó Bence D Fehérvár AV19
Szabó Dániel D Fehérvár AV19
Szaller Márk D Fehérvár AV19
Szirányi Bence D Fehérvár AV19
Varga Arnold D UTE
Wehrs Kevin D HC TWK Innsbruck (AUT)
     
Benk András F UTE
Erdély Csanád F Fehérvár AV19
Hári János F Fehérvár AV19
Kocsis Ferenc F Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Fehérvár AV19
Nagy Gergő F Quad City (USA)
Németh Attila F Ferencvárosi TC
Odnoga Mátyás F Dunaújvárosi Acélbikák
Reisz Áron F Fehérvár AV19
Sarauer Andrew F Villach (AUT)
Sárpátki Tamás F Fehérvár AV19
Sebők Balázs F KalPa (FIN)
Sofron István F Villach

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség