Későbbi időpontban a hétvégi fordulók mérkőzései

  • 2020.10.28. 15:59
  • Fehérvárav19

A Bet-at-home ICE Hockey League minden, a hétvégére a menetrend szerint tervezett mérkőzése későbbi időpontban kerül megrendezésre.

A liga szerdai sajtóközleménye szerint meghosszabbították a járványügyi megelőzési intézkedéseket a bajnokságban, így minden, eredetileg október 30. és november 1. közötti időpontra kitűzött találkozót későbbi időpontban rendeznek meg. Arról, hogy november 1-jén rendeznek-e időpontáthelyezéssel mérkőzést, legkésőbb pénteken születik döntés.

A liga szerdai videoértekezletén minden csapat beszámolt a keretük egészségügyi állapotáról. Az egészségvédelem, valamint a vonatkozó szabályok betartása és a tétmérkőzésekre való megfelelő edzésidőszak biztosítása érdekében a klubok úgy döntöttek, további halasztásokra lesz szükség. Az IIHF szünet ideje alatt a pontvadászatban bepótolhatnak olyan találkozókat, amelyek az elmúlt hetekben maradtak el, emellett pedig a résztvevő együttesek és a liga egy „Covid-19-menetrend" kialakításán dolgozik, amely szerint a következő hat hétben pótlásra kerül sor minden halasztott összecsapás tekintetében.

A Hydro Fehérvár AV19 pénteken hazai pályán az iClinic Bratislava Capitals ellen szerepelt, volna, vasárnap pedig a Steinnbach Black Wings 1992 otthonában lépett volna jégre.