Keretet hirdetett Jarmo Tolvanen

  • 2017.10.24. 21:25
  • Fehérvárav19
A novemberi nemzetközi szünetben a Tüskecsarnokban játszik a felnőtt férfi válogatott, a Roland Négy Nemzet Tornája keretein belül Lengyelország, Olaszország és Japán válogatottja lesz a magyar csapat ellenfele.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kerete 3 kapusból, 10 védőből és 15 csatárból áll össze. További keretszűkítés nem lesz, az edzői stáb ezt a 28 játékost fogja rotálni a torna során. A válogatottban öt magyar csapat képviselteti magát, hat játékos pedig külföldről tér haza.

Összesen hét olyan játékos van a keretben, aki nem a magyar utánpótlásképzésből érkezik, közülük minden meccsen csak öt szerepelhet. Nagy Nilan az egyetlen újonc a keretben, ő a közeljövőben kaphatja meg a magyar állampolgárságot így a világbajnokságon már ott lehet a magyar csapatban, ha a válogatott stábja bizalmat szavaz neki.

A tavalyi világbajnokságon részt vett csapatból hiányzik Gőz Balázs, aki az Egyesült Államokba igazolt, sérülés miatt marad távol Szirányi Bence és Kóger Dániel, Kalvin Sagert pedig jelenleg nem jégkorongozik. Csányi Karol a napokban játszott ismét, az elmúlt egy hónapban sérült volt illetve klubot váltott.

A tornát megelőzően két napot edzőtáborozik a válogatott, november 8-án és 9-én. Az első napon két 60 perces edzésre kerül sor, 9-én pedig egy hosszabb, 90 perces edzés és egy csapatépítő vár a válogatottra. Magyarország Lengyelországgal nyitja a tornát pénteken, 19 órakor, szombaton szintén 19 órakor játszik Olaszország ellen. A torna vasárnap a 18 órakor kezdődő Japánok elleni összecsapással zárul.

A magyar csapat mérkőzéseire a törzsszurkolói szektorba kedvezményesen, 1.200,- forintért lehet jegyet venni. Ezúttal is lesz családi szektor, ahová a felnőttek 2.500, a gyerekek – 14 éves korig 1.000 forint ellenében vehetnek jegyet, a 6 év alattiak számára továbbra is ingyenes a belépés, ha ölben ülnek. A délutáni, nem magyar érdekeltségű mérkőzéseket ingyen lehet megtekinteni.

Azon szurkolók, akik az MJSZ honlapján kitöltik a kérdőívet, 20 % kedvezményt kapnak a kiválasztott jegy árából. A kérdőív kitöltése után e-mailben kapott kódot az eventim.hu és a jegyed.hu rendszereiben lehet felhasználni. Minden kód egy jegy megvásárlásához nyújt kedvezményt.

Kapusok

Balizs Bence (MAC), Duschek Dávid (DAB) Rajna Miklós (Fehérvár AV19)

Védők

Dudás Jesse, Garát Zsombor, Kovács Bronson Zoltán, Pozsgai Tamás (MAC), Kiss Dániel, Nagy Nilan, Varga Arnold (UTE), Stipsicz Bence, Szabó Dániel (Fehérvár AV19),  Wehrs Kevin (Innsbruck)

Csatárok

Bartalis István (Schwenninger Wild Wings), Benk András (UTE), Bodo Christopher (Lausitzer Füchse) Dansereau Keegan, Nagy Krisztián, Terbócs István (MAC), Erdély Csanád, Hári János, Sárpátki Tamás, Vincze Péter (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Magosi Bálint, Vas János (DVTK), Sarauer Andrew (Villach),  Sebők Balázs (KalPa)  

A torna programja:
November 10. péntek
15:30 Japán - Olaszország
19:00 Magyarország - Lengyelország November 11. szombat
15:30 Lengyelország - Japán
19:00 Magyarország - Olaszország November 12. vasárnap
15:30 Lengyelország - Olaszország 18:00 Japán - Magyarország