Karakteres győzelem volt

  • 2018.04.24. 11:25
  • Fehérvárav19
A magyar jégkorong-válogatott hátrányból fordítva 3-2-re győzte le az olaszokat a Divízió I/A világbajnokságon. A találkozó után a két szövetségi kapitány és a játékosok értékeltek.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Apró változások történtek a vasárnapi mérkőzéshez képest, hiszen az olaszok máshogy játszanak, mint a kazahok. Az első harmadban az olaszok sokkal jobbak voltak, többet lőttek, szinte csak egy csapat volt a jégen, de Vay Ádám meccsben tartott minket. A második játékrészben már apránként javult a játékunk, a harmadikban pedig a gól után a legokosabb hokit mutattuk be, és sikerült nyerni. Boldogok lehetünk, karakteres győzelem volt, az elején voltak gondjaink, de egy jó csapatot győztünk le. Dicséret illeti a srácokat. A végén azért változtattam a sorokban, mert olyanokat küldtem be, akik jobban védekeznek, hogy őrizzük az előnyt.”

Clayton Beddoes, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: „Nagyszerű hangulatot teremtettek a magyar szurkolók, a csapattal egymást hajszolták előre. Voltak lehetőségeink, főleg az első harmadban, de nem sikerült többször betalálni. Mindent megtettünk, de az ellenfél jól védekezett, és megőrizte az előnyét. Tovább kell lépnünk a vereség után, és a következő meccsre koncentrálni.”

Sebők Balázs, a magyar válogatott csatára: „Rettentő jó érzés a győzelem, nagyon kellett ez a siker a csapatnak, de ugyanúgy, ahogy a vereséget, a mai győzelmet is gyorsan el kell felejteni, és menni tovább, mert van még hátra három mérkőzés. Őszintén a gólom nem a világ legjobb lövése volt, úgyhogy a szurkolók lökték be a végén a korongot. Nem feltétlen fogunk változtatni a szlovénok ellen, hiszen megmutattuk, hogy van karaktere a csapatnak és vesztett helyzetből visszajöttünk, egy igen erős olasz csapat ellen. Menni kell tovább, saját magunkra koncentrálni és akkor szép eredményeket érhetünk el.”

Vas János, a magyar válogatott csapatkapitánya: „Az a fő különbség a vasárnapi meccshez képest, hogy most lőttünk 3 gólt. Nagyon jól játszottunk, ahogy a kazahok ellen is. Kicsi a különbség a csapatok között, apróságokon múlik, hogy ki győz, szerencsére most felénk billent a mérleg nyelve. Nagyon kellett a csapatnak a siker, mindenki szívéről nagy kő esett le. Bebizonyítottuk, hogy tudunk gólt lőni, és végig jól játszottunk.”

Vay Ádám, a magyar válogatott kapusa: „Megint sikerült egy szerencsétlen gólt lőniük az első harmadban, a másodikban kicsit elnéztük a védekezést. Pozitívan álltunk a dolgokhoz, és meg is lett az eredménye. Sikerült kemény munkával megnyernünk a mérkőzést. Hozzá kell tennem, egy nagyon jó csapattal játszottunk. Különös változások nem voltak, inkább okosabban próbáltunk játszani, és az volt a fontos, hogy ne essünk pánikba, mert nálunk ez nagy divat, de szerencsére most ezt tudtuk kezelni.”

Galló Vilmos, a magyar válogatott csatára: „Kicsit izgultunk az elején, de mondtuk a padon, hogy a töpörtyűben több energia van, mint a pizzában, úgyhogy ezt megoldottuk. Szerintem mindkét sorban jól ment, így talán egy kicsivel több energia jutott mindkét sorba. Ez a győzelem receptje. Ilyen szurkolók előtt mindig jó az önbizalom. Szerencsés két asszisztom volt, jól belőtték a társak.”

Sofron István, a magyar válogatott csatára: „Ma is kaptunk egy szerencsétlen gólt, sőt kettőt is, de ahogy vasárnap nem tudtunk ebből felállni, úgy most sikerült. Megbeszéltük, hogy bármi történik, ugyanúgy megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat, őröljük őket, dolgozunk és megmutatta a csapat, hogy képes hátrányból is felállni. Kicsit kezdett érződni a teher, hogy nem tudunk betalálni, hiszen itt is eltelt majdnem másfél harmad, bár nagyon sok helyzetünk volt. Kellet, hogy megtörjön a jég, és elhiggye mindenki, hogy van itt keresnivalónk.”

Erdély Csanád, a magyar válogatott csatára: „Nehéz szülés volt. Az ember ilyen meccseket kíván magának és a szurkolóknak. Az utolsó harmadra ugyanúgy mentünk ki, ahogy az előző meccsen, de most mi tudtunk ebből profitálni. Nagy karaktert mutatott a csapat, így kell folytatni. Megtartottuk a momentumot, minden sor hozzátett valamit, vittük tovább a lendületet. Fontos volt a három pont megszerzése, és most jól fog jönni a szünnap. Becsapós a szlovén csapat eddigi szereplése, hiszen erős kerettel érkeztek, veszélyes játékosok alkotják az együttest. Nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy félvállról vesszük őket, sőt.”

Sean McMongale, az olasz válogatott védője: „Volt néhány fordulat a meccsen, de ez a hoki része. Sajnos ma nem kedvezett a szerencse ilyen téren. A magyarok jól játszottak, remek közönségük volt, szóval meg kell, hogy emeljem a kalapom előttük. Egy kemény meccset játszottak, és elérték azt az eredményt, amiért küzdöttek.”