Kanadai pontgyáros érkezik

  • 2016.07.26. 17:00
  • Fehérvárav19

Justin Maylan a legutóbbi két szezont Olaszországban töltötte, ahol jóval pont per meccs átlag felett teljesített.

A 25 éves kanadai center a tengerentúlon bemutatkozott az NHL előszobájának számító AHL-ben, az igazi áttörést azonban a 2012-13-as szezon hozta meg számára, az ECHL-ben szereplő Stockton Thunder játékosaként 49 mérkőzésen 40 pontot szerzett.
A támadó a következő évben döntött úgy, hogy belevág az európai kalandba és Dániába, a Herning Blue Fox csapatához szerződött egy félszezonra. Együttesével elhódította a dán kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmet szerzett.

Ezután igazolt Olaszországba, ahol előbb a Gherdeina, majd az előző szezonban a Val Pusteria/Pustertal együttesét erősítette. Összesen 94 mérkőzésen lépett jégre a Serie A-ban, ahol 129 pontig jutott, most pedig úgy érezte, eljött az idő a váltásra. „Régóta figyelem az EBEL-t és mindig is szerettem volna kipróbálni magam ebben a bajnokságban, hiszen egy nagyon jó ligának tartom, amit ráadásul a világon mindenhol elismernek. Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan remek klubhoz kerülhettem, mint a Fehérvár.”
Maylan az előző szezonban együtt játszott a magyar válogatott másodedzőjének, Diego Scandellának unokatestvérével, Giulioval, de nem ő győzte meg váltásról. „Giulioval nem igazán beszéltünk Magyarországról, de egyébként rengeteg jót hallottam az itteni dolgokról. Julius elején találkoztam Tyler Dietrich-hel és egyszerűen lenyűgözött, hogy milyen profin áll az edzősködéshez és milyen alázattal dolgozik azon, hogy egy győztes csapatot építsen. A megbeszélés után már tudtam, hogy ebben a csapatban szeretnék játszani, és hozzá akarom segíteni a Fehérvárt ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot.”

Maylan legutóbbi két szezonjában pont per meccs átlag felett teljesített, a góllövés mellett az előkészítéssel sem áll hadilábon. „Képzett támadónak mondanám magam, szeretem járatni a korongot és helyzetbe hozni a társaimat, gólt lövetni velük. Úgy gondolom, hogy jól látok a pályán és keményen dolgozom.”
A center a jeges felékszülés kezdetére érkezik Székesfehérvárra, egyelőre még egyedül. „Izgatottan várom, hogy kezdődjön az edzőtábor. Hétfőn érkezem Magyarországra, a barátnőm pedig majd októberben jön utánam.”