Kanadai hátvéd érkezik

  • 2019.05.20. 14:00
  • Fehérvárav19

A 28 éves kanadai Tim Campbell az előző szezont a HCB Südtirol Alperia együttesénél töltötte.

A 185 centiméter magas, 86 kilogramm súlyú játékos utolsó egyetemi évében már belekóstolt a profi játékoséletbe, hiszen a 2016/2017-es évadban a Toledo Walleye és az Alaska Aces keretében is szerepelt. A University of Lethbridge együttesében korábban alkapitányi, majd kapitányi posztot is betöltő jobbkezes játékos egy évvel később viszont már Európában folytatta karrierjét, a francia első osztályban, a GAP csapatában 47 mérkőzésen 41 pontot (14 gól, 27 assziszt) szerzett, +29-es +/- mutatójával az egész szezont tekintve a liga tíz legjobb játékosai között volt. „Tipikus jégkorongozó vagyok abban a tekintetben, hogy mindenáron a győzelmet hajtom” – kezdte bemutatkozását Campbell. „Számomra az a legfontosabb, hogy a játék minden elemében segítsem a csapatot, legyen az támadás vagy védekezés, ezért pedig mindent meg is teszek jégen és jégen kívül is.”

Bár csapatával a pontvadászattól a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült, ott lehetett a liga All Star csapatában, ahol a legértékesebb játékosnak választották. A 2017/2018-as évadban francia együttesével CHL-résztvevő is volt -  velük még nem sikerült a playoffba kerülés -, egy évvel később azonban a HCB Südtirol Alperia együttesébe igazolt, a dél-tiroli gárdával a nyolcaddöntőig jutott a Bajnokok Ligájában. Az előző évadban az EBEL-ben 58 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 7 gólt és 27 asszisztot, azaz összesen 34 pontot ért el.  A harmadik európai szezonját a koronázóvárosban töltő hátvéd elmondta, szimpatikus volt számára a Fehérvár AV19 játékstílusa: „Azért döntöttem amellett, hogy Székesfehérvárra igazolok, mert csak jó dolgokat hallottam a csapatról, mind a vezetőségről, mind pedig az játékosokról. Tavaly ellenfélként láttam, milyen keményen dolgoznak és nagyon érdekesnek találtam a játékstílusukat. Beszéltem Szélig Viktorral és Hannu Järvenpää-vel a szerződésem aláírása előtt, mindkettejük szavaiból azt szűrtem le, hogy itt valóban győzni képes csapatot építenek, pozitív környezetben, ez megkönnyítette a döntésemet” – tette hozzá a hátvéd.

„Tim Campbell mozgékony, jól korcsolyázó hátvéd” – mondta csapatunk új igazolásáról a gárda vezetőedzője. „Nem csak a saját kapunk előtt állja meg a helyét, nem riad meg akkor sem, ha fizikálissá válik a játék, vagy meg kell védenie magát, illetve a csapattársait. Gyorsasága révén nem csak hátul, hanem a támadásokban is segítségünkre lehet” – foglalta össze meglátásait Hannu Järvenpää.

A kanadai, aki az 51-es számot viseli majd kék-fehérben, természetesen a szurkolókról is szót ejtett: „A szurkolók biztatása egy-egy kiélezett pillanatban a hazai csapatnak lélektani előny Székesfehérváron, nekünk pedig plusz egy legyőzendő feladat volt. Ellenfélként sosem volt egyszerű itt játszani, tudtam, hogy mennyire hangosak és elkötelezettek a szurkolók. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak előttük.

A Fehérvár AV19 csapatának keretét így jelenleg 22 játékos alkotja, hiszen érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel és Michael Ouzas, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence, Szabó Bence, Harri Tikkanen és Michael Caruso, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Timotej Sille, Reisz Áron és Anze Kuralt. Mindemellett a 2019/20-as szezonban Székesfehérváron szerepel a támadó Scott Timmins, valamint Mikko Lehtonen és Andrew Yogan is, rajtuk kívül pedig érkezik a hátvéd Dylan Busenius és Tim Campbell is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, illetve Tero Koskiranta, Arttu Luttinen és Sofron István sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.

Campbell igazolásával egyidőben az is eldőlt, hogy sem Ty Wishart, sem pedig Eric Meland nem kék-fehérben folytatja pályafutását. Wishart a 2018/2019-es, míg Meland a 2017/2018-as szezon közben érkezett Székesfehérvárra, a koronázóvárosban töltött idő alatt pedig játékukkal tudásuk legjavát adva járultak hozzá a csapat sikeréhez. A Fehérvár AV19 nevében mindkét játékosnak köszönjük csapatunkért tett fáradozásait, további sportsikereket kívánunk!