Jönnek a Cápák!

  • 2022.01.14. 13:32
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 szerdai tiroli túráját követően pénteken, 19:15-kor ismét a HC Innsbruck csapatával találkozik, immáron hazai pályán.

A két együttes szerdai találkozóján mindkét oldalon sérülések, valamint korábbi COVID-pozitív esetek miatt megfogyatkozott összeállításban léptek jégre a csapatok. Ezen nehézségek ellenére a Kevin Constantine vezette fehérvári alakulat magabiztos, négygólos győzelmet aratva szerezte meg a három pontot.

Jó hír, hogy a pénteki mérkőzésre a Hydro Fehérvár AV19 keretébe már több játékos is visszatérhet, erről a klub általános igazgatója, Szélig Viktor beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában: „Úgy néz ki, hogy azok a srácok, akik COVID fertőzés miatt eddig nem szerepelhettek, szerdán megkapták a zöld jelzést az orvosi stábtól, így nagy valószínűséggel pénteken már többen leszünk, mint a szerdai mérkőzésen.”

 A találkozó abból a szempontból is érdekesnek ígérkezik, hogy míg a fehérvári együttes a hazai tabellán a második helyet foglalja el, addig a Cápák az idegenbeli táblázatban rendelkeznek a második legjobb pontátlaggal. Az örökmérlegre pillantva látható, hogy 16 hazai siker mellett 12 innsbrucki győzelem született eddig a Raktár utcában. 

A pénteki mérkőzésen nem lép jégre betegség és kisebb sérülések miatt Ambrus Gergő, Bartalis István, Dobmayer Dominik és Josh Atkinson, viszont újra visszatérhet Alex Petan, Colin Jacobs, Henrik Nilsson, Gleason Fournier és Szabó Dániel.

A Hydro Fehérvár AV19 a tabella második helyéről, a HC TIWAG Innsbruck pedig a tizenegyedik helyről várja a folytatást.

A találkozó előtt Kiss Dávid és Kornakker Dániel elemeztek.