Jön a Roland Divatház Szuperkupa

  • 2018.09.09. 09:33
  • Fehérvárav19

A szeptember 14-i szezonrajt előtt a Roland Divatház Szuperkupán találkozik egymással a MAC Újbuda és a Fehérvár AV19.

A Tüskecsarnokban vasárnap 20 órától rendezett mérkőzésen eldől, hogy az immár Extraligás MAC Újbuda vagy a Fehérvár AV19 viheti haza a Szuperkupát. A találkozóra, melyet az M4 Sport élőben közvetít, jegyek korlátozott számban még kaphatók az Eventim hálózatában és az eventim.hu oldalon.

A két csapat legutóbbi találkozására 2016-ban került sor, akkor a Magyar Kupa elődöntőjében 3-1-es fehérvári siker született, érdekesség, hogy Chris Bodo, a csapat második góljának szerzője akkor még a kék-fehéreket erősítette. Nagy volt a játékosmozgás mindkét együttes háza táján az azóta eltelt két évben, hiszen Rajna Miklós, Brance Orban és Chris Bodo immár a MAC-ot, Stipsicz Bence pedig a Fehérvár AV19-et erősíti.  A Roland Divatház Szuperkupa előtt mindkét együttes nívós ellenfelekkel készült a szezonra, Majoross Gergely tanítványai hat találkozón három győzelemmel és három vereséggel zártak szlovák, angol és osztrák ellenfelek ellen, míg Kógerék szintén hat mérkőzésen négy győzelmet és két vereséget könyvelhettek el.

Elégedett vagyok az edzésmunkával, amit a héten láttam a csapattól. Egy tényező van csupán, amire a kezdő bedobástól kezdve oda kell figyelnünk, ez pedig a tempó, amit fokoznunk kell az edzésekhez képest. Nem is kérdés, a MAC kemény ellenfél. Alig pár hónapja nyerték meg a magyar bajnokságot, így biztosan versenyképes csapatról beszélünk. Ennek szellemében szoros mérkőzésre számítok, két csapat nemes küzdelmére a jégen. 2016-ban éppen a Tüskecsarnokban nyertünk Magyar Kupát, ami mindannyiuknak szép emlék, de most a vasárnapi mérkőzésre kell koncentrálnunk. Jövő pénteken kezdődik számunkra a bajnokság, ezért olyan játékot várok a srácoktól, amivel a Zágráb elleni szezonnyitón is elégedett lennék” – mondta Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a Roland Divatház Szuperkupa előtt.

A várakozásokról videónkban a gárda vezetőedzője mellett Erdély Csanád és Stipsicz Bence beszélt: