Jön a Roland Divatház Szuperkupa!

  • 2018.07.05. 08:59
  • Fehérvárav19
Szeptember 9-én kiderül, ki a legjobb magyar jégkorongcsapat - írja a jegkorongszovetseg.hu. A 2017/2018-as szezon Erste Liga győztese és ezzel a magyar bajnok a MAC Budapest lett, a csapat ellenfele pedig az osztrák bajnokságban szereplő Fehérvár AV 19 csapata.

Az MJSZ hosszú évek után szervezi meg ismét a szuperkupát, melyben eldől, hogy az EBEL magyar csapata vagy az Erste Liga bajnoka a legjobb magyar együttes. A szuperkupa helyszíne a Tüskecsarnok lesz. A mérkőzést szeptember 9-én, egy héttel az EBEL és a szlovák Extraliga kezdete előtt játsszák majd. Feltehetően ez lesz a csapatok utolsó mérkőzése a bajnoki rajt előtt.

Utoljára Szuperkupa 2014-ben volt, akkor a Sapa Fehérvár AV19 nyert a magyar bajnok Dab. Docler ellen. Az első mérkőzésen 3-2-es, a másodikon 4-3-as fehérvári diadal született, így kettős győzelemmel hódították el a címet, azóta nem került kiírásra a kupa.

A Fehérvári Titánok és a MAC évek óta parázs küzdelmet vív az Erste Ligában, feltehetően nem lesz ez másképpen a Roland Divatház Szuperkupa döntőben sem. A két együttes a legjobb keretével utoljára a 2015-16-os szezon Magyar Kupa elődöntőjében játszott egymással. Akkor a fehérváriak 3-1-re verték Sarauer, Bodo és Benk góljával a budapesti gárdát. Érdekesség, hogy szeptember 9-én Brance Orbán, Chris Bodo, Rajna Miklós és Stipsicz Bence is korábbi csapatával nézhet farkasszemet.