Jesper Dahlroth a védelemben

  • 2022.01.13. 15:48
  • Fehérvárav19

A svéd hátvéd a szezon végéig kötelezte el magát a Hydro Fehérvár AV19 csapatában.

A harmincéves Dahlroth pályafutása során első ízben hagyja el szülőhazáját, ahol több, mint tízéves profi pályafutása során megfordult a svéd első és másodosztályban is, többek között két évvel ezelőtt a Hydro Fehérvár AV19 hátvédje, Henrik Nilson csapattársaként az IK Oskarshamn gárdájában. „Beszéltem Henrikkel a szerződés aláírása előtt, ő csak jót mondott a csapatról és a ligáról, ez csak még jobban felvillanyozott a következő időszakkal kapcsolatban” – kezdte a hátvéd. „Azt már hallottam a Bet-at-home ICE Hockey League kapcsán, hogy jó meccseket játszanak itt, és ez a legfontosabb. Ismerek pár magyar hokist is, például Hári János ellen játszottam Svédországban, Galló Vilmossal pedig ellenfelek és csapattársak is voltunk. Nagyon várom, hogy megismerjem a keret tagjait és biztos vagyok benne, hogy be tudok illeszkedni a gárdába!" – tette hozzá a svéd bekk.

„Stipsicz Bence kiesése után már kerestünk hátvédet a keretbe, méghozzá egy olyan játékost, aki elsősorban a védekező munkában kiemelkedőbb az emberelőnyök irányítása helyett, hiszen utóbbi szerepre van a csapatban játékos. Nilssonnal már játszottak együtt, tőle is kaptunk információkat a svéd hátvédről, reméljük tud segíteni nekünk abban, hogy a védelmünk stabilabb, a keretünk pedig mélyebb legyen” – indokolta az igazolást Szélig Viktor, a csapat general managere.

Dahlroth várhatóan a következő hét elején érkezik meg Székesfehérvárra. A kerettel kapcsolatos hír továbbá, hogy Oskar Östlund szerződése Rasmus Tirronen közelgő visszatérésével együtt lejárt, a svéd hálóőr három találkozón lépett jégre Székesfehérváron és 85,1 százalékos védési hatékonysággal zárt.