Jaroslav Janus érkezik

  • 2020.11.09. 16:04
  • Fehérvárav19

A szlovák válogatott hálóőr egy hónapig szerepel a Hydro Fehérvár AV19 együttesében.

A 31 éves hálóőr komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: három évet szerepelt az AHL-ben, 2012-ben a Norfolk Admirals együttesével Calder Kupát is nyert, ezen kívül három szezonon keresztül állt a KHL-es Slovan Bratislava kapujában, valamint védett az ECHL-ben és a cseh első osztályban is. A szlovák válogatottal három világbajnokságon is járt, 2013-ban, 2014-ben és 2017-ben is tagja volt a nemzeti együttesnek. A 31 éves Janus szerdán mutatkozik be a Hydro Fehérvár AV19-ben.

„Két felnőtt csapatot működtetünk, jelenleg pedig összesen két teljesen egészséges kapusunk van. Novemberben rendkívül sűrű a mérkőzésprogramunk mindkét csapatban, éppen ezért szükség volt arra, hogy átmeneti kapusgondjainkat megoldjuk. Janus egy hónapig van velünk, reméljük, hogy tud segíteni a csapatnak” – indokolta az igazolást Szélig Viktor, a klub general managere.

„Az ügynököm hívott, hogy lenne lehetőségem lenne az ICE-ban játszani” – mondta a szlovák kapus, aki a 2019/2020-as évadot Csehországban töltötte. „Rengeteg mérkőzés vár ránk a következő időszakban, magam részéről mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat a lehető legtöbb találkozót megnyerje. Most, hogy itt vagyok Székesfehérváron, volt lehetőségem beszélgetni a csapattársakkal és a klub körül dolgozókkal. Hálás vagyok nekik, hogy segítenek beilleszkedni, és örülök, hogy egy ilyen keményen dolgozó csapat és profi szervezet tagja lehetek” – zárta gondolatait a játékos.