Itthon tartottuk a pontokat

  • 2018.11.23. 20:15
  • Fehérvárav19
Péntek este az EC Panaceo VSV látogatott Székesfehérvárra, ahol hiába szerzett kétgólos vezetést a vendég alakulat, végül 4-2-es hazai siker született.

EBEL / Alapszakasz -
2018.11.23 Péntek / 18:00
Hydro Fehérvár AV19
vége
4:2
(0:1, 2:1, 2:0)
Nézőszám: 3 210
EC Panaceo VSV
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
FICHTNER, SMETANA, GATOL, NAGY
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Szabo, Koskiranta, Erdely - Stipsicz, Tikkanen, Sille, Sarauer, Phillips - Glenn, Sarpatki, Reisz, Szita
EC Panaceo VSV
Schluderbacher (Bakala) - Pelech, Fraser, Pollastrone, Sharp, Down - Bacher, Schlacher, Lahoda, Goumas, Alderson - Wolf, DeSantis, Petrik, Maxa, Spannring - Winkler, Lanzinger, Brunner, Wohlfahrt
Gólszerzők: Sarauer, Erdely, Sille, Meland ill. Maxa, Lahoda
Kiállítások: 4 ill. 8

Közepes tempóval kezdődött a Villach elleni találkozó, melyen vezetőedzőnk továbbra sem számíthatott Arttu Luttinen és Sofron István játékára. Az első komolyabb helyzetre a második perc végéig kellett várni, amikor Sarauer lendületből célozta meg a kaput, míg a másik oldalon Pollastrone egy védelmi hibát kihasználva lőhetett, ám a kísérlet fölé ment. Meland próbálkozott távolról kétszer is, majd kontrából Spannring jutott lehetőséghez. A 7. percben Szabó Dániel veszélyeztetett, a kipattanóra érkező Phillips viszont nem tudta jól átvenni a korongot, vendégoldalon pedig Fraser és Sharp összjátéka bizonyult veszélyesnek. A továbbiakban ismét csapatunk tudott kialakítani helyzetet, Hári passzolt Kógernek, aki elhibázta a lövést, ahogy Kuralt is, így nem tudtuk megszerezni a vezetést. Spannring került büntetőpadra, ám a villachi hátrányos egységek jól dolgoztak. Sharp tette kapura a pakkot, de Carruth védett, azonban nem álltak le a fehérváriak sem, és Hári fonákkal próbálta bevenni a karintiaiak ketrecét. Fraser szabálytalankodott Erdéllyel szemben, ám a Sasok a fehérvári előny alatt végig kitámadtak, továbbá öt az öt ellen Sille és Szabó Krisztián gólszerzési lehetőségei is kimaradtak. A harmad vége előtt 30 másodperccel lendületből érkeztek a vendégek, amikor Felix Maxa csúsztatta be a játékszert az első sarokba, (0-1) illetve Stipsiczet is kiállították a bírók, így nemcsak egygólos villachi vezetéssel, de osztrák létszámfölénnyel kezdődött a középső etap.

A harmad eleji hátrányban jól mozogtak játékosaink, Carruth is útját állta a felé közeledő lövéseknek, a harmadik percben már Szabó Dániel távolról dolgoztatta meg Bakalát, majd Reisz és Sárpátki indulhattak meg kettő az egy ellen, ám a támadás végén 88-asunk elhibázta a ziccert. A vendégektől Goumas, Alderson, illetve Alexander Lahoda került helyzetbe, végül utóbbi ütötte át a pakkot Carruth lábai között, ezzel kettőre növelve a fehérmezesek előnyét. (0-2) Nem kellett sokat várni a Fehérvár AV19 válaszára, Down szabálytalansága után fórban Kuralt keresztpasszát Andrew Sarauer juttatta a villachi ketrecbe. (1-2) Alig két perccel később Mike Caruso bombájába ért bele Erdély Csanád, aki egyenlíteni tudott. (2-2) Sarauer szólója révén megszerezhette volna a vezetést csapatunk, majd Szita és Reisz került ki vesztesen egy kapu előtti keveredésből, tehát maradt a 2-2. A következő percekben a mezőnyjátéké volt a főszerep, amit Hári kísérlete tört meg, de Bakala ezúttal védett, majd Kuralt és Hári ellentámadásánál is a magyar csatár fejezhetett volna be. A harmad végét jelző sípszó előtt Sarauer és Sille lehetőséghez jutott, Phillips és Wolf kakaskodását követően pedig négy a négy ellen álltak fel a csapatok, és a játék a villachi harmadban zajlott, ám gól nem született, így döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Az etap kezdetén ismét egy Hári-akciót láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, de Bakala most is jobbnak bizonyult, majd Reisz adta be a kapu háta mögül Szitának, azonban a Sasok hálóőre védett. A negyvenhetedik percben Meland a kék vonalról tette a vendég ketrecre a pakkot, viszont Kuralt nem érte el a kipattanót, a játékrész közepén pedig Sille cselezte ki a villachi védelmet, de a korong néhány centiméterrel a vas mellett haladt el. Pollastrone próbálkozásánál kellett nagyot mentenie Carruthnak, és Pellech is veszélyeztett, ám az eredmény ekkor sem változott. A következőkben egyik csapat sem alakított ki nagyobb helyzetet, és öt perc volt hátra a találkozóból, amikor Timotej Sille indulhatott meg, és egy kapushibát kihasználva a hosszú felsőbe lőtte játékszert. (3-2) Nem állt le Gerhard Unterluggauer együttese, a vezetőedző lehozta kapusát, de Schlacher és Pelech lehetőségei is kimaradtak, és üres kapura Eric Meland találtba, ezzel 4-2-es hazai siker született péntek este a Raktár utcában.