Ismét legyőzni a Linzet

  • 2021.11.16. 11:49
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 november 16-án, kedden 19:15-től a Linzet fogadja. A mérkőzést a Digi Sport élőben közvetíti.

A tabellamásodik Hydro Fehérvár AV19 a nemzetközi szünet utáni első mérkőzésen, hazai pályán a tizenharmadik helyen álló Steinbach Black Wings Linz együttesét fogadja. A két csapatot pontosan 20 pont választja el egymástól a tabellán.

Az idei szezonban pedig már egyszer, október közepén Székesfehérváron találkozott a Linz és a Hydro Fehérvár AV19, akkor magabiztos, 6-1-es hazai siker született. Érdekesség, hogy az októberi győzelem zsinórban a hetedik magyar siker volt a linziekkel szemben, a vendégek 2020 januárjában ünnepelhettek utoljára együttesünk ellen.

A Linz az idegenbeli tabellára pillantva a rangsor hátsó felében, az utolsó előtti helyen áll mindössze egy hosszabbításos győzelemmel, a Hydro Fehérvár AV19 pedig a hazai mérkőzések tekintetében is a második a sorban, legutóbbi három mérkőzésen szerzett három győzelmével – a nemzetközi szünet előtti 2-1-es, Ljubljana elleni sikerrel – joggal mondható, hogy Petanék a keddi találkozó esélyesei.

Ami Kevin Constantine csapatának keretét illeti: Stipsicz Bence az idei évadban már nem térhet vissza, ahogy Hári János és Henrik Nilsson visszatérése is várat magára – mindketten legkorábban decemberben léphetnek újra jégre. Terbócs István rehabilitációja jól halad, támadónk azonban még nincs játékra kész állapotban, Bartalis István és Szabó Bence ugyanakkor az orvosi stáb döntésétől függően újra hadra foghatóak lesznek a Linz elleni találkozón.

A mérkőzés 19:15-kor kezdődik és a Digi Sport élőben közvetíti.

A nemzetközi szünet utáni első találkozó előtt Horváth Milán tekintett vissza a válogatott szereplésre, valamint hátvédünk mellett Kevin Constantine elemezte az aktuális ellenfelet.