Ismét a Linz az ellenfél

  • 2019.01.06. 08:00
  • Fehérvárav19

Vasárnap este a tabellán közvetlen szomszédjával találkozik a Fehérvár AV19.

Egy javuló formát mutató Linzcel száll szembe csapatunk a mai napon, akik utolsó három mérkőzésükön hét pontot gyűjtöttek be ezzel megelőzték csapatunkat a tabellán, legutóbb az első helyezett Vienna Capitals is csak a hosszabbításban tudta őket legyőzni. Továbbá fontos kiemelni, hogy a Black Wings rendelkezik a legjobb emberhátránnyal a ligában. Hazai pályán viszont nem mutatnak jó formát Leblerék, hiszen december 9-e óta nem tudtak nyerni saját jégen. A hosszú időre kieső Mario Altmann helyére a DEL-ből frissen a Linzhez érkező Mathieu Carle így vélekedett a Fehérvár elleni találkozó előtt: „Természetesen nem vagyok elégedett a Bécs elleni mérkőzés eredményével, hiszen veszítettünk. Nem keresek kifogásokat, kicsit többet vártam magamtól. Jobb teljesítményt kell nyújtanom, és bizonyítani szeretnék ebben a ligában, de egy kis időre még szükségem lesz, hogy felvegyem a ritmust, és jobban össze tudjak szokni a csapattársaimmal.” 

Bár miután a DVTK-t legyőzte bejutott az Magyar Kupa döntőjébe a Fehérvár AV19, megállt a pontok termelésével az EBEL-ben, hiszen a mai ellenfelével elszenvedett múlt heti vereség óta nem szereztek pontot Kuralték, így 52 ponttal a hetedik helyen állnak, 5 egységgel lemaradva a Linz mögött. Idegenben viszont utóbbi négy meccséből hármat megnyert Hannu Järvenpää legénysége, így akár meg is lehetik az osztrákokat. 

Az alapszakaszban ez lesz az utolsó összecsapása a két együttesnek. Az elmúlt találkozókon mindháromszor a Linz örülhetett a mérkőzések végén: 3-2-re, 6-3-ra, és 4-2-re sikerült legyőzniük a fehérváriakat.

A mérkőzés előtt a visszatérő Arttu Luttinen és Énekes Lajos beszéltek az esélyekről.

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik.