Innsbruckban vendégszerepelnek

  • 2019.01.11. 08:00
  • Fehérvárav19

Fontos három pontért indul túrára a Fehérvár AV19.

Egy jó formában lévő Innsbruck fogadja csapatunkat péntek este, hiszen utóbbi három meccsüket megnyerték: a Salzburgot és a Bolzanot hosszabbításban múlták felül Rob Pallin tanítványai, míg Dornbirnban 6-3-ra nyertek. A dél-tiroliak jelenleg 50 ponttal a tizedik helyen állnak, így még ők is versenyben vannak a rájátszást érő helyekért. Hazai pályán csaknem egy hónapja veretlenek a Cápák, így nem lesz könnyű dolga Háriéknak, továbbá övék a liga legponterősebb játékosa, Andrew Clark is, aki 36 meccsen 56 pontig jutott. Az osztrákok vezetőedzője így vélekedett a találkozó előtt: „Muszáj ezt a szintet megtartanunk, ha a rájátszásba akarunk jutni. Nem adhatjuk fel, hiszen a Fehérvár ellen is fontos pontokat szerezhetünk.”

Javított a Fehérvár AV19 múlt héten vasárnap a Linz ellen, hiszen az év végi győzelmi sorozat után, az első három mérkőzésüket elvesztették 2019-ben Hannu Järvnepää-ék, akik 55 egységet gyűjtöttek, és a hetedik helyen várják az Innsbruck elleni összecsapást, két ponttal lemaradva a Black Wings mögött. Idegenben még mindig tart a fehérváriak jó formája, hiszen utóbbi öt vendégszereplésből csupán egyszer kaptak ki, akkor is az éllovas Béccsel szemben.

A Fehérvár AV19, illetve a HC TWK Innsbruck a liga két leghatékonyabb csapata a lövési statisztikákat tekintve, azonban a kapott gólok száma is magas mindkét csapat esetében: az osztrákok kapujába 135-ször talált be az ellenfél, míg a magyarokéba 129-szer. Két alakulat az idei szezonban már háromszor lépett jégre egymás ellen. Mindhárom alkalommal a hazai pálya döntött, ám az ünnepek előtt a fehérváriak nagyarányú, 8:1-es győzelmet arattak osztrák ellenfelük felett, így mindenképp vissza szeretnének vágni a Cápák csapatunknak. A Fehérvár AV19 760 napja nem tudott nyerni Innsbruckban, utoljára 2016. december 11-én ünnepelhettek győzelmet a kékmezesek a tiroli együttes otthonába.

Az összecsapás 19:15-kor kezdődik.

Videónkban Hannu Järvenpää és Erdély Csanád mondják el meglátásaikat: