Indul az előszezon

  • 2019.08.10. 07:48
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 walesi túrájával indul a csapat idei felkészülési programja. Hannu Järvenpää együttese szombaton és vasárnap is megmérkőzik a brit bajnokkal.

A csapat péntek este rendben megérkezett Wales fővárosába, majd szombat reggel az első edzését is megtartotta a gárda edzői stábja az esti, Cardiff Devils elleni találkozó előtt. A tavalyi (és tavalyelőtti) brit bajnok a Champions Hockey League H csoportjában szerepel idén, ahol már augusztus végén tétmérkőzést játszanak, többek között az EBEL-résztvevő Graz 99ers ellen. A megmérettetés előtt még két találkozó vár a szigetországi együttesre, augusztus 15-én a Nottinghammel, míg augusztus 25-én a MAC Újbudával csapnak össze.

A csapat edzője a 2014/2015-ös szezon óta Andrew Lord, aki tengerentúli karrierje után 2012 és 2018 között játékosként is segítette a csapatot. A stáb a bajnoki címet követően a gárda magját egyben tartotta, szombaton debütál ugyanakkor az Ördögök mezében hat játékos, többek között Sean McMonagle, aki korábban a Bolzano, a Dornbirn és a Znojmo  együtteseit is erősítette. A Hydro Fehérvár AV19 is avat a hétvégén újoncokat, hiszen Walesben játszik először kék-fehérben Mike Ouzas, Dylan Busenius, Andrew Yogan, Miko Lehtonen, valamint Scott Timmins, ugyanakkor nem lesz ott a jégen Kóger Dániel, Sárpátki Tamás és Timotej Sille, akik még rehabilitációjukat töltik, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Erdély Csanád és Tim Campbell sem. A játékosok ugyanakkor a csapattal készülnek és várhatóan a mérkőzéseken a felkészülés későbbi szakaszában, valamint legkésőbb az Erste Bank Eishockey Liga szeptember 13-i első fordulójában csatlakoznak a csapathoz.

Hannu Järvenpää, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője a következőket mondta a walesi hétvége előtt: „Véleményem szerint, remek lehetőség lesz ez számunkra arra, hogy valami újat tapasztaljunk. A brit hoki az elmúlt években nagyokat lépett előre, nem csoda éppen ezért, hogy Nagy-Britannia válogatottja az elit világbajnokságon szerepel. Bár nem edzettünk együtt még heteket vagy hónapokat, úgy hiszem, a játékosok izgatottan várják, hogy a szigetország legjobb csapata ellen léphessenek jégre a hétvégén. A padunk sajnos rövid lesz, de szerencsére azok, akik még nem lehetnek ott a kispadon, a szezonkezdetre készen állnak majd a játékra. A körülmények ellenére jó eredményt szeretnénk elérni, de ami még fontosabb, az az, hogy hogyan játszunk majd a bivalyerős Cardiff ellen.”

A Cardiff Devils elleni, szombati találkozó magyarországi idő szerint 19 órakor, a vasárnapi összecsapás 18 órakor kezdődik.