Indul a Master Round

  • 2019.10.18. 16:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk első helyen végzett mindkét bajnokság kvalifikációjában, hétvégén pedig már az osztrák versenysorozat következő körében szerepelnek. A várakozásokról Pillók Martin másodedzővel beszélgettünk.

Átalakult idén mind a magyar, mind az osztrák bajnokság lebonyolítása. Ifjúsági csapatunk számára véget ért az alapszakasz, innentől egészen januárig a középszakaszban szerepelnek a két versenysorozatban. A nemzetközi rendszerben nyolc, míg a hazai ligában öt csapat szerepel. A mindkét sorozatban a legjobbak közé jutott együttesek egymás elleni mérkőzéseinek eredménye egyaránt számít a magyar és az osztrák középszakaszban. Szombaton a MAC Budapest otthonában szerepelnek U18-asaink. Pillók Martin másodedző beszélt az előttük álló találkozóról és arról is szót ejtett, hogy mit vár csapatától: „Megnyertük a kvalifikációt mindkét bajnokságban, egy extra meccset írtak ki erre az időszakra mindenkinek, de a közeli időpont miatt az összes klub elhalasztotta ezt a játéknapot, így azt is beleépítették a Master Roundba az osztrák versenysorozatban. Januárig tart a középszakasz, mindenkivel háromszor fogunk játszani, osztrák és magyar csapatok lesznek az ellenfeleink. A könnyű meccseket elfelejthetjük, innentől élet-halál kérdése minden egyes összecsapás. Az az időszak jön, ahol a vezéregyéniségeknek ki kell ugrani és azoknak a játékosoknak, akik húzóemberek, előre kell lépni, vállukra kell venni néha a súlyt és vinni a csapatot. Nem hiszem, hogy ezzel probléma lesz, amit eddig láttunk, úgy gondoljuk, megfelelő képességű és erejű játékosaink vannak ahhoz, hogy egy komoly keretet tudjunk kialakítani, akár a 2002-es, juniorban szereplő srácok nélkül is. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy fognak nálunk játszani, ha az idő és a két csapat menetrendje engedi. Azt minden egyes játékosnak meg kell érteni, hogy senkinek nincs biztos helye, mindenkinek meg kell dolgozni azért, hogy játéklehetőséget kapjon. Szezon eleje óta mondjuk a srácoknak, hogy annyit fognak játszani, amennyiért a hétköznapokban megdolgoznak. Találkoztunk már a MAC-cal idén, nem volt könnyű mérkőzés. Nagyon jó összecsapást várok, azzal a kerettel fogunk játszani, amelyikkel a kvalifikáció nagy részét. Nagy elvárásaim vannak, ugyanis, ha az eredményeket és a mutatott játék képét nézzük, úgy gondolom, jobbak vagyunk, bár valószínűleg az is szól belőlem, hogy a saját csapatomról beszélek. Véleményem szerint, ha a megfelelő játékerőt és játékképet mutatjuk és beleállunk a mérkőzésbe, akkor nem lehet gond.”

A hétvége előtt idézzük fel az utolsó hazai találkozó góljait, íme a Székely Jégkorong Akadémia elleni találkozó összefoglalója: