Indul a középszakasz

  • 2018.01.10. 18:08
  • Fehérvárav19
Elkezdődik a középszakasz ifjúsági csapatunk számára. Bedő Botond együttesére nehéz mérkőzések várnak a következő hetekben.
Vereséggel zárta az alapszakaszt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata. A Bedő Botond irányította együttes Győrben 3-2-re kapott ki. „Nem teljes kerettel utaztunk a találkozóra, de ez nem lehet kifogás, így is nyernünk kellett volna” - kezdte értékelését a vezetőedző, majd a lehetséges okokat elemezte: „Jó iramú, színvonalas meccsnek indult a múlt heti, sőt, mondhatom, hogy az első harmadban uralni tudtuk a játékot, mégis az ellenfél szerzett vezetést. Ezután pedig már csak „rohantunk” az eredmény után, nem tudtunk fordítani. Az egyenlítés összejött, de aztán megint a Győr talált be, a harmadik harmadban pedig nem tudtunk gólt szerezni. Rengeteg helyzetet dolgoztunk a 60 perc alatt, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, talán nem volt szerencsénk” - összegzett a szakember.
Az u18-as alakulat így mind a magyar bajnokságban, mind az EBJL B-csoportjában a 2. helyen zárt, most pedig készülhet a középszakaszra. Az osztrák bázisú pontvadászatban a két csoport első három pozícióját megszerző csapatok körmérkőzéses rendszerben küzdenek most tovább a minél jobb hely elérésért, aminek a rájátszásban lesz majd jelentősége: „A Salzburg, a Klagenfurt, a Znojmo, a St. Pölten erősebb gárdája és a MAC vár ránk ebben a fázisban. Mindenkivel játszunk hazai jégen és idegenben, ez alapján pedig majd eldől, hogy a rájátszásban választhatunk-e vagy sem. Az első három helyezett választhat majd magának ellenfelet az alsó négy együttes közül. Izgalmas hetek állnak előttünk” - zárta mondandóját Bedő Botond.
Az ifjúságiak szombaton a Znojmo, vasárnap pedig a St. Pölten együttese ellen lépnek majd jégre.