Így láttuk mi 7. - Rajna Miklós

  • 2016.06.06. 15:35
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 játékosainak gondolatai a szentpétervári világbajnokságról. Rajna Miklósra, a tavalyi krakkói divízió 1/A-s világbajnokság után, idén Szentpéterváron sem lehetett panasz. Csapatunk hálóőrét a két vb közötti különbségekről és a kapusokra nehezedő nyomásról is kérdeztük.

Neked személy szerint mennyire volt másabb ez a világbajokság? Akár a várost, a szervezést, a körülményeket nézve, akár magukat az ellenfeleket?

Az igazság az, hogy nem igazán szoktam figyelni a várost, ahol éppen a válogatottal vagyunk. Leginkább a hotelben  és a jégpályán töltöm az időt, így Szentpétervárból sem láttam sokat. Ami biztos, hogy ez messzebb volt Magyarországtól, így kevesebb szurkoló tudott elkísérni minket, ebből a szempontból Krakkó mindenképpen jobb volt.
A szervezésen nagyon is látszott, hogy ez az A-csoport. Minden apróságra odafigyeltek, lesték a kéréseinket, lehetett látni a különbséget. Minden úgy volt megszervezve, hogy nekünk jó legyen és csak a játékra kelljen koncentrálnunk.

Nekem négy meccs jutott a világbajnokságon. Szlovákia, Franciaország Fehéroroszország és Németország ellen is jégre léphettem. Teljesen más volt, mint a divízió 1. Sokkal jobb játékosok, sokkal gyorsabb játék jellemző erre a csoportra és büszke vagyok rá, hogy elég jó meccseket játszottunk mindenkivel. A kapusoknak inkább fejben kell nagyon ott lenni. Mivel kevesebb idő van olvasni a játékot, sőt úgy egyáltalán, mindenre kevesebb idő van, nagyon gyorsan kell reagálni a jégen történtekre.

Milyen volt a fehéroroszok elleni meccs a kapuból nézve?

Megható volt ott lenni és átélni ezt a történelmi győzelmet. A srácokkal együtt végigküzdöttük a felkészülést, voltak hullámhegyek és hullámvölgyek is. Úgy gondolom, azzal hogy nyertünk, elértük, hogy felfigyeljenek ránk, beérett a rengeteg befektetett munka.

Visszatérve egy kicsit még a fehéroroszokra: egy kapusnak az ilyen meccsek a nehezebbek vagy egy olyan, ahol olyan sok esély nincs a pontszerzésre?

Nyilván nehezebb akkor, amikor nyomás van rajtad, vezetünk és csak akkor veszíthetünk, ha  te hátul bénázol. Ha mondjuk 6-ot kaptunk, akkor ez a stressz nincs meg.
Viszont meccs közben erre nem gondol az ember. Próbál túllenni rajta, próbál csak arra fókuszálni, hogy megtartsa a kétgólos előnyt. Ilyenkor már csak az is nagyon veszélyes, ha egy gólt kap az ember, könnyen feljön az ellenfél.

Mik a tervek a nyárra?

A VB után elutaztunk a barátnőmmel, úgyhogy a pihenés letudva, egyelőre újabb nyaralást nem tervezünk. Elkezdtem a felkészülést a következő szezonra, augusztusra formába kell lendülnöm, ezért dolgozom.