Ideje elkapni a Klagenfurtot

  • 2018.01.14. 08:00
  • Fehérvárav19

Célegyenesbe ért az Erste Bank Eishockey Liga idei alapszakasza. A rekordbajnok eddig mindhárom találkozóját megnyerte az idei évadban a Fehérvár AV19-cel szemben, Kógerék ezen a mérlegen javíthatnak a vasárnap 17:45-kor kezdődő találkozón, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

 

Hazai jégen 7-1, idegenben 4-0 és 3-1 a Klagenfurt idei mérlege a Fehérvár AV19 együttesével szemben. Ha azonban a két együttes aktuális formáját nézzük, Madlenerék az előző öt fordulóban mindössze négy pontot gyűjtöttek, rendes játékidőben pedig utoljára karácsony után, a Villach ellen győztek. A Fehérvár AV19 a Graz otthonában maradt alul a pénteki fordulóban, a tabellán pedig pedig a szoros középmezőnytől és a rájátszást jelentő hatodik helytől csak öt pont választja el együttesünket. Ami a vendégeket illeti, egy esetleges székesfehérvári győzelemmel bebiztosíthatná helyét a rájátszásban, hiszen mindössze két pont hiányzik Steve Walker gárdájának a biztos előny kialakításához a hetedik helyezettel szemben. Patrick Harand, a piros-fehérek játékosa úgy gondolja, a szezon korábbi időszakában már jól működő védekezés mellett az ellenfél kapuja előtt is keményebben kell dolgozniuk: „Az elmúlt mérkőzéseinken elért eredményeinkkel nem vagyunk elégedettek. Az Innsbruck ellen rendben volt támadójátékunk, mind a négy újjászervezett sorunk helyzeteket alakított ki, csak a védekező harmadban voltak problémáink. A Fehérvár AV19 ellen arra kell figyelnünk, hogy ez rendben legyen, így azért utazhatunk Magyarországra, hogy a negyedik győzelmünket is bezsebeljük ellenük.”

A vezetőedző mellett David Gilbert és Olivier Latendresse mondta el várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban és a székesfehérvári szurkolók is szóba kerültek.