Hosszabbított Harri Tikkanen

  • 2019.04.23. 14:00
  • Fehérvárav19

A finn védő a következő szezonban is fehérvári színekben szerepel majd.

A 37 éves hátvéd pályafutása legnagyobb részét a finn elsőosztályban töltötte a Saipa, HPK, Lukko és a TPS csapatainál. A Liigában jelentős tapasztalatot gyűjtött, hiszen 985 mérkőzésen lépett jégre, és 257 pontot gyűjtött. A 2017618-as szezonban igazolt a Medvescak Zagrebhez az Erste Bank Eishockey Ligába, ahol a csapatkapitányi jelzést viselte. A horvát alakulatnál 56 mérkőzésen 22 pontig jutott. A védő Székesfehérvárra 2018-ban érkezett, a Fehérvár AV19-et a tavalyi idényben pedig 58 találkozón 26 egységgel (10 gól, 16 gólpassz) segítette. "Harri Tikkanen magabiztosan végzi a dolgát a hátsó alakzatban" - mondta honfitársáról Hannu Järvenpää."Jól kezeli a korongot és remekül passzol. A szezonban többször megmutatta, hogy olyan védő, aki - ha ellövi a korongot - nagy valószínűséggel be is talál."

A rutinos védő így nyilatkozott szerződése megkötése után: „Nagyon szeretek ebben a városban játszani. Szerintem a csapat is kiválóan teljesített, és fontos kiemelnem a szurkolókat is, akik mindig nagyszerűek voltak, és elképesztő atmoszférát teremtettek a csarnokban. Mindenki tudja, hogy a ligában nekünk vannak a legjobb szurkolóink! Várom, hogy nyár végén visszatérhessek ide, és láthassam a társaim boldog arcát egy-egy győzelem után. Jövőre is jó csapatunk lesz, és remélhetőleg az ideinél is nagyobb sikereket tudunk majd együtt elérni.”

A jelenlegi keret:

A Fehérvár AV19 csapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Michael Caruso, Sárpátki Tamás, Timotej Sille, Reisz Áron és Anze Kuralt. Mindemellett a 2019/20-as szezonban Székesfehérváron szerepel Scott Timmins is. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.