Hosszabbításban győzött az ifjúsági csapat

  • 2018.09.04. 10:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 ifjúsági csapata szombaton hosszabbításban megnyerte első bajnoki mérkőzését a Debrecen gárdája ellen, ám Nagy András alakulata nem az edzői elvárások szerint teljesített. 

Az ifjúsági csapat vasárnap a Debrecen otthonába látogatott az első bajnoki mérkőzésre, ahol két pontot szereztek, hiszen csak a ráadásban tudták legyőzni a DHK együttesét. A találkozó mind a magyar, mind az osztrák bajnokság eredményébe beleszámít.  A mérkőzés végeredménye: 3-4 hosszabbítás után (1-1, 2-1, 0-1, 0-1), gólszerzők: Ivanov, Kovács, Bartók, illetve Kovács, Németh, Ambrus, Dobmayer.

Az első gólt ugyan a  Fehérvár AV19 csapata szerezte a találkozón, Nagy András vezetőedző nem volt elégedett. „Az első bajnoki meccsre készültünk egész héten és nagyon örültünk, hiszen sikerült azt a munkát elvégezni, amit elterveztünk.” –kezdte az értékelést a tréner. „A meccsen nem azt láttuk, amit szerettünk volna. A felkészülési meccseink alapján azt hittük, hogy nem lesz baj az első bajnokin, ezért meglepetés volt a gyenge teljesítmény. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy nagyon korán volt a mérkőzés, hiszen délben kezdtünk, így a srácoknak öt előtt kellett kelni, mert négy órát utaztunk.” 

A szakember nem volt elégedett játékosai hozzáállásával sem. „Félvállról vettük a Debrecent. Az első öt percben kapura sem lőttünk, meddő játék volt a sarokban, passzolgattunk. Kétszer is előnybe kerültünk, de egyiket sem tudtuk kihasználni. Aztán jött a meglepetés, hiszen az ellenfél megszerezte a vezetést. A harmad végén kiegyenlítettünk ugyan, és a második harmad elején megszereztük a vezetést is, de a srácok elengedték magukat, hátradőltek és ennek meg is fizették az árát. Egymás után két gólt kaptunk, így a harmadik harmadra már görcsösek lettek.” A harmadik harmadban kiegyenlítettek ugyan az ifik és hosszabbításban megnyerték a mérkőzést, Nagy András mégsem lehet elégedett az első bajnoki mérkőzésen látottakkal. „Kicsit erősnek érzem azt mondani, hogy örüljünk, hogy megvan a két pont, de a harmadik harmadban nagyon nehezen jött össze az egyenlítés. Aztán a hosszabbításra összeszedtük magunkat és a 21. másodpercben be is lőttük a győztes gólt.”

A kérdésre, hogy min kell változtatni, a vezetőedző a következőket mondta el: „A szezon során nagyon sokat fogunk utazni, hiszen két bajnokságban is szerepelünk, így az ezzel járó kockázatot, vagyis azt, hogy ezen múljon egy egész mérkőzésen látott teljesítmény, mindenképpen minimálisra kell csökkenteni. A bemelegítés felépítésén már változtattunk. Az új versenykiírás szerint a mérkőzések előtt a jégen csupán 15 perc áll rendelkezésünkre, így a száraz bemelegítésre nagyobb hangsúlyt fektetünk, sokkal koncentráltabb előkészítő munkát végezve. A másik dolog, amivel foglalkozni kell, a csapat összeállítása. Ki kell alakítanunk egy, a rendszeresen együtt edző játékosokból egy magot, hogy a le- és feljátszók könnyebben tudjanak bekapcsolódni a munkába még akkor is, ha csak a közvetlenül a meccs előtti edzésen tudnak részt venni. Ezen kívül mindenképpen össze kell hangolni a két felső korosztály edzésmunkáját, hogy ha hirtelen változás történik, akkor a játékosoknak is könnyebb legyen az átállás.”