Horváth Milánt jelölték a Kósa Kupára

  • 2021.05.22. 10:46
  • Fehérvárav19

A Magyar Jégkorong Szövetség szombati bejelentése szerint a legjobb elsőéves felnőtt játékos díjára Bogesic Vedran, Horváth Milán és Révész Marcell a jelölt.

Az első vidéki bajnokcsapat, az Alba Volán vezetőedzőjéről, Kósa Ambrusról elnevezett díjat az 1992-1993-as szezont követően adták át először a bajnokság legjobban teljesítő újoncának. Minden évben az a játékos kapja meg a kupát, aki a legjobban épül be a felnőttek közé.

A jelölti kör a szurkolóknak a közösségi médiafelületeken elküldött visszajelzése alapján állt össze, ezt véleményezték a válogatott edzői, majd a névsort a szakmai bizottság szűkítette le és választotta ki a győztest. A díjazott személye május 27-én derül ki.

Bogesic Vedran tavaly nyáron a MAC utánpótlásából igazolt Debrecenbe. A szezon előrehaladtával egyre többet játszott, oszlopa volt a védelemnek. Az Erste Ligában összesen 44 meccsen 8 pontja volt az elődöntős csapatban, és oroszlánrészt vállalt a Magyar Kupa megnyeréséből.

Horváth Milán a Fehérvár AV19 együttesében az osztrák bázisú ICEHL-ben szerepelt, és nagyot lépett előre. Védőmunkája fejlődött, emellett gólja is volt. A felnőttválogatottban is bemutatkozott, az osztrákok és a Belarusz Köztársaság ellen is jól teljesített.

Révész Marcell Svájcból a DVTK Jegesmedvék csapatába tért haza. A szlovák Extraligában kevesebb lehetőséget kapott, három asszisztot jegyzett. Kölcsönben az Opten Vasasban is játszott, az Erste Liga-alapszakaszban nyolc találkozón kilenc ponttal zárt, ami fontos volt a rájátszásba jutáshoz, majd a Brassó elleni kiélezett párharcban még 2+3-at tett ehhez hozzá. Tavasszal a felnőttválogatott is bemutatkozott.