Hetényi Zoltán marad Fehérváron

  • 2016.07.27. 19:00
  • Fehérvárav19

A válogatott hálóőr a következő szezonban is Fehérvár AV19-et erősíti.

Válogatott kapuspárral vág neki a szezonnak a Fehérvár AV19, miután Rajna Miklós szerződéshosszabbítását követően, Hetényi Zoltán is a maradás mellett döntött. „Voltak más ajánlataim is, de olyan külföldi, amilyet szerettem volna, és amiért érdemes lett volna váltani, nem érkezett, így természetes volt számomra, hogy hosszabbítok Fehérváron. Beszélgettem Tyler Dietrich-hel már július elején. Rengeteg pozitív dolgot mondott, mind a csapat, mind velem kapcsolatban, ez is megerősítette bennem a maradás gondolatát.”

A 28 éves hálóőr az előző szezonban 28 EBEL-mérkőzésen lépett jégre, a kapujára érkező lövések 91,6%-át hárította, ezzel nyolcadik lett a liga rangsorában. „Profi sportolóként egyértelműen az a célom, hogy a legjobbat nyújtsam egyénileg és csapatszinten is. Azt várom magamtól, hogy ha lehetőséget kapok, akkor jól védjek, és ismét a liga legjobb kapusa szeretnék lenni, ahogyan az sikerült már a 2013-14-es szezonban is. Érzem, hogy sok van még a tarsolyomban, látok reális esélyt erre. Ahogyan a csapatban is vannak még tartalékok, amiket ha ki tudunk hozni magunkból, akkor a kilencedik EBEL-szezonban végre összejöhet az elődöntő is.” 

A csapat jövő hétfőn kezdi meg a jeges felkészülést a szezonra, természeten Hetényi is várja már a közös munkát. „Valószínűleg meg fogunk pusztulni a jégen, de ez így van rendjén. Szárazedzéssel nem lehet pótolni a jeges felkészülést, jó lesz végre már hűvösebbre vonulni, ahol ennek ellenére persze ugyanúgy izzadni fogunk. Nagyon várjuk már.”