Henrik Nilsson hazatér

  • 2024.03.20. 12:34
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 hátvédje a következő szezonban már nem a koronázóvárosban szerepel.

Henrik Nilsson 2021-ben érkezett Székesfehérvárra az akkori ligarivális Dornbirn Bulldogs csapatából. A Hydro Fehérvár AV19-ben töltött három szezon alatt 112 találkozón lépett jégre, magabiztos játékával pedig gyorsan belopta magát a fehérvári szurkolók szívébe. 2023 augusztusában letette az állampolgársági esküt, így svéd-magyar kettős állampolgárként immár a magyar válogatott keretében is számításba vehető játékosként kezdte a 2023/2024-es évadot. „Nagy pillanat volt ez számomra és megtisztelő, hogy magyar állampolgár lehetek. A hazatérésem ellenére úgy gondolom, szeretnék jégre lépni a magyar válogatottban és közösen kiharcolni az A-csoportba jutást Bolzanoban” – beszélt terveiről a hátvéd. 

Hazatérését nem sportszakmai, hanem családi okok indokolják. „Családi döntés a hazatérés, a legkisebb gyermekemnél diabéteszt diagnosztizáltak, így a döntést közösen meghozva úgy határoztunk, Svédországban kell töltenünk a következő időszakot.”

Nilsson a legnagyobb sportsikernek a döntőbe kerülést, a klub első CHL-szereplését és a Magyar Kupa megnyerését nevezte, azonban a pályán kívülről is számos emléket visz magával hazájába. „Amikor idejöttem, nem tudtam sokat sem a városról, sem a csapatból, korábban mindössze egyszer jártam a jégpályán. A szurkolókat gyorsan megszerettem, a családom számára pedig ideális volt a város – a gyermekeimnek nagyon fog hiányozni a belvárosi cukrászda, ahol sokszor közösen fagyiztunk. Természetesen jó szívvel fogok visszagondolni a mérkőzések hangulatára és a klubnál dolgozókra is.”

Szélig Viktor, a csapat general managere elmondta, reméli, a jövőben lesz még alkalom közös munkára a hátvéddel. „Természetesen megértjük a döntést és minden jót kívánunk Henriknek, valamint a családjának is a jövőben mind a sportban, mind pedig a magánéletben! Személyében egy igazi csapatembert ismertünk meg, akinek köszönjük a közös sikereket, az elmúlt három évben mutatott játékát és reméljük, a jövőben még adódik lehetőség a közös munkára.”