Hazai pályán folytatódik a döntő

  • 2019.03.21. 20:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk legutóbbi, Klagenfurt elleni mérkőzését Barabás Miklós másodedző és Val Usnik, az együttes kapusa értékelték, cikkünkben pedig megtekinthető a találkozó összefoglalója is.

Ifjúsági csapatunk, ahogy azt már előző cikkünkben is írtuk, a döntő első mérkőzésén győzelmet aratott Klagenfurtban. A második mérkőzésen a KAC bizonyult jobbnak, igaz, csak egy góllal tudtak nyerni U18-asaink ellen. Barabás Miklós másodedző a következőket mondta el a találkozóról: „Későn kezdődött a mérkőzés, így ebéd után a szállodában beszélgettünk a srácokkal, kicsit pihentek a találkozó előtt. Ezután sétáltunk egyet a csapattal, majd a csarnokba érkezés után elkezdtünk együtt készülni a meccsre, ami úgy gondolom, elég jó hangulatban telt, hiszen mindenkiben dolgozott a keddi siker, megvolt minden okunk arra, hogy pozitívak és boldogok legyünk. Az első harmadban óvatosan játszott mindkét fél, aztán a második játékrészben sikerült egy gólt lőnünk, de az ellenfél egy egyéni hibát kihasználva válaszolni tudott. A szünetben átbeszéltük a srácokkal a középső húsz percet, és a harmadik harmadra úgy mentünk ki, hogy el akarjuk dönteni a mérkőzést. Sajnos a szerencse nem velünk volt és egy emberről lepattanó korongra lecsapott a KAC és megszerezték a vezetést Megvolt a lehetőségünk, hogy egyenlítsünk, de ez most így alakult. Nem vagyunk csalódottak, döntetlen az állás a párharcban. Szombaton és vasárnap otthon játszunk, Nagy András vezetőedzővel bízunk a srácokban és abban, hogy tanulnak a hibákból. Úgy gondolom, újult erővel és még nagyobb elánnal vágnak neki a hétvégének.”

Végeredmény: EC KAC – Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Összeállítások:
EC KAC: Horn (Brandner) – Ofner, Kramer, Tialler, Greier, Dobnig, Kleindienst, Schintler, Theirich, Casati, Moser, Gomboc, Bergmann, Nickl, Van Ee, Sunitsch, Rainer, Kasper, Hochegger
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh K., Szakács, Roczanov, Kovács, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Szabó Cs., Dobmayer, Kis, Rétfalvi, Lánczos, Parragi, Ambrus, Vizi, Csölle
Gólszerzők: Ofner, Van Ee illetve Ambrus

A döntő második mérkőzésének összefoglalója:


Val Usnik a második helyen áll a védési hatékonyságot illetően az osztrák bajnokság táblázatában. A fiatal hálóőr a keddi mérkőzésen 93,9, míg a szerdai összecsapáson 94,4 százalékkal védett. A szlovén kapus beszélt a két idegenbeli összecsapásról, majd szót ejtett az előttük álló hétvégéről is: „Kemény mérkőzések állnak mögöttünk, hiszen a playoff-ban soha nem tudhatod, mit várhatsz a másik csapattól. Az első mérkőzés elején sokkal jobbak voltunk, mint a KAC, de sajnos nem tudtunk nekik betalálni, aztán a második játékrészben kétszer is megszerezték a vezetést, de a kemény munkának köszönhetően ki tudtunk egyenlíteni mindkét alkalommal. A meccs utolsó harmadában meg is lett a munkánk eredménye, a két gólunkra már nem tudtak válaszolni. Szerdán nem kezdtünk jól, de ennek ellenére nem kaptunk gólt. A második harmadban nagyon jól játszottunk, megszereztük a vezetést, de sajnos nem tudtuk megtartani. A harmadik játékrészben letámadott minket az ellenfél, egy szerencsétlen gól után pedig már nem tudtunk egyenlíteni. Úgy gondolom, nem kell csalódottnak lennünk, hiszen döntetlen a párharc állása. Hiszünk magunkban és abban, hogy megnyerhetjük a következő két mérkőzést otthon, Fehérváron és bajnokok lehetünk.”