Hazai pályán a Cápák ellen

  • 2020.02.14. 10:15
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 pénteken 19:15-től az Innsbruckot fogadja. A találkozó élőben nézhető a fehervarav19.hu/elo oldalon.

A középszakaszban hétpontos együttesek találkozójának tétje az, hogy helyet cserél-e a koronázóvárosi és a tiroli együttes, vagy leszakítja-e magáról üldözőjét Antti Karhula gárdája. Fontos mérkőzés lesz tehát a pénteki, amely igazán kiegyenlítettnek érkezik, tekintve, hogy az alapszakaszban az osztrákok és Erdélyék is kétszer-kétszer nyertek egymás ellen. 

Mindkét együttes kétszer diadalmaskodott a középszakaszban. Míg csapatunk hosszabbításban győzött a Znojmo ellen, majd rendes játékidőben győzte le a Linzet, addig az Innsbruck egy Linz elleni vereséget követően a Villachot és a Dornbirnt is 60 perc után gyűrte le. A tízfordulós alsóházban Rob Pallin együttese játszotta eddig a leggólgazdagabb mérkőzéseket, Herberték 14 lőtt és 12 kapott gólnál tartanak.

„Nem egyszerű Magyarországon játszani” – mondta Thomas Vallant, a Cápák hátvédje. „Hiszünk magunkban, a visszanyert önbizalmunkkal pedig bízunk benne, hogy Székesfehérvárt pozitív élményekkel hagyhatjuk el. Nem tudok semmiről, ami ebben megakadályozhatna. Meg tudjuk csinálni!” – fogadkozott a vendégek játékosa. Míg az osztrákoknál a január végén igazolt Luc Snuggerud kisebb sérülése ellenére vállalni tudja a játékot, a vendéglátó ismét nem teljes kerettel áll majd fel. Mike Caruso rehabilitációja még tart, Kóger Dániel kihagyásának mértékéről pedig a napokban születik döntés.