Hatpontos mérkőzés a Graz ellen

  • 2019.12.08. 09:48
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnap 17:30-kor a Graz együttesét fogadja. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

A pénteki fordulóban nem lépett jégre a hazai együttes, így kipihenten várhatja osztrák ellenfelét a vasárnapi találkozón. A mérkőzésen újra értékes nyereményért játszhatnak majd a kilátogatók: a bejáratnál kapható korongokból származó bevételből a klub a tekerespusztai otthont támogatják, az a szurkoló pedig, aki a második szünetben a kezdő bedobóponthoz legközelebb dobja a pakkot, a csapattal utazhat a december 1-i, bécsi találkozóra. 

A Graz hat vereség után pénteken a Bolzano ellen tért vissza a győzelmi útra. A stájerek hazai pályán győztek a tabellanegyedik ellen, előtte pedig éppen csupán a dél-tiroliak ellen sikerült pontot szerezniük november végén, ráadásul idegenben. A narancsmezesek, bár a hazai tabellán a középmezőnyben helyezkednek el, vendégként nem tartoznak a ponterős együttesek közé: 11 idegenbeli találkozón mindössze 10 pontig jutottak. Ezzel szemben csapatunk a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből négyen pontot szerzett, ebből háromszor ráadásul győztesen hagyták el a jeget. A két együttes idei két találkozóján rendre az idegenbeli csapat győzött. Szeptember végén a graziak 4-3-as győzelmet arattak Székesfehérvárom, míg októberben Timminsék kétgólos hátrányból fordítva hozták el a pontokat az osztrák városból.

A hatpontos összecsapáson mindkét gárdának égető szüksége van a pontokra. A tabellaszomszdékok közötti különbség mindössze három pont, így, amennyiben vasárnap grazi siker születik, hat egységnyire ellép a kilencedik helytől, míg hazai diadal esetén a Hydro Fehérvár AV19 léphet fel a nyolcadik helyre. „Nagyon megkönnyebbültünk a Bolzano elleni mérkőzés után” – mondta Philipp Lindner, a hazaiak játékosa a pénteki mérkőzés végén. „Magunkkal kell vinnünk a lendületet ebből a meccsből, keménynek kell lennünk a kapu előtt és nem szabad sok lehetőséget hagynunk az ellenfélnek!”

A mérkőzés előtt csapatunk vezetőedzője és Stipsicz Bence beszéltek az ellenfélről.