Harri Tikkanen Székesfehérvárra igazolt

  • 2018.05.09. 15:30
  • Fehérvárav19

A tapasztalt finn védő tavaly a Zágrábot erősítette, ahol az együttes csapatkapitánya volt.

A 36 éves hátvéd pályafutása legnagyobb részét a finn elsőosztályban töltötte a Saipa, HPK, Lukko és a TPS csapatainál. A Liigában jelentős tapasztalatot gyűjtött, hiszen 985 mérkőzésen lépett jégre, és 257 pontot gyűjtött. Tavaly igazolt a Medvescak Zagrebhez, ahol a csapatkapitányi jelzést viselte. A horvát alakulatnál 56 mérkőzésen 22 pontig jutott.

Tikkanen így nyilatkozott az előttünk álló szezonról: "Nehéz volt az előző szezonban Székesfehérváron játszani, úgy éreztem, hogy ahol ilyen támogatást kap a csapat a hazai mérkőzéseken, annak a csapatnak a része szeretnék lenni. Magyarország gyönyörű, a klubról pedig pozitív dolgokat hallottam. Jól ismerem a csapat vezetőedzőjét, mert több, mint 10 évvel ezelőtt edzőm volt Finnországban, beszéltem vele a tárgyalások alatt, meggyőző dolgokat mondott. Szeretnék bejutni a rájátszásba a csapattal, mindent meg fogok tenni azért, hogy ezt elérjük! Úgy érzem, előnyben és hátrányban is hasznára lehetek a csapatnak, és mivel jól korcsolyázó játékosnak tartom magam, a támadásban és a védekezésben is ki tudom venni a részem.”

Csapatunk vezetőedzője, Hannu Järvenpää így értékelte a védőt: „Egy mindig pozitív és mosolygós játékos, aki igazi vezéregyéniség. Ezt jól mutatja az, hogy a 2017/18-as szezonban a Medvescak Zagreb csapatkapitánya volt. A nehéz helyzetekben is biztosan tartja a korongot, valamint nagyon gyorsan vezeti a játékszert. Közel 1000 mérkőzést játszott le a finn első osztályban, így óriási erősítés lesz a védelmünk számára.”

Vezetőedzőnk arra is kitért, milyen volt a 2004/2005-ös szezonban Tikkanen edzőjeként dolgozni a SaiPa együttesénél: "Harri igazi csapatemberként ismertem meg. 14 éve, amikor még nagyon fiatal volt, a csapat éves magazinja minden játékosról jellemzést írt. Harrit úgy írták le mint minden anya ideális vőjelöltjét" - tette hozzá mosolyogva Hannu Järvenpää.

Élő szerződéssel rendelkező játékosaink:

Kapusok

Mac Carruth

Kornakker Dániel

Gyenes Dávid


Támadók

Kóger Dániel

Erdély Csanád

Sárpátki Tamás

Reisz Áron

Szabó Krisztián

Szita Donát

Hári János

Kiss Zsombor

Vizi Dániel

Hamvai Szilárd

Andrew Sarauer

Tero Koskiranta


Hátvédek

Szabó Dániel

Stipsicz Bence

Láday Tamás

Eric Meland

Jonathan Harty

Szabó Bence

Ryan Glenn

Harri Tikkanen