Harri Tikkanen: „Sokat dolgoztunk azért, hogy itt legyünk”

  • 2019.02.07. 10:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk rutinos finn védője beszélt a szezon eddig eltelt időszakáról, a csapatról és a szurkolókról.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Úgy gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk az alapszakasz folyamán és úgy tudom, a csapat EBEL-történetében is ez az eddigi legjobb eredmény. A felsőházba jutás hatalmas dolog a klub, a csapat és természetesen az én számomra is. Nagyon sokat dolgoztunk ezért az eredményért, még ha voltak is hullámvölgyek, de azt hiszem, elmondhatom, hogy megérdemelten vagyunk a playoff biztos résztvevői.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
A szezon kezdete óta egyre jobban és jobban játszottunk, különösen a legutóbbi 20-25 mérkőzésen, hiszen azóta folyamatosan a liga legeredményesebb csapatai között vagyunk. Úgy gondolom, nagyon sokat számít az, hogy olyan játékosaink vannak, akik szeretnek és akarnak együtt játszani a csapatért és a város hírnevéért is.

Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Igazán nem tudok sok mindent mondani. Ezt a tíz mérkőzést követően már tudni fogjuk a döntő végleges sorrendjét, ahol az első négy csapat majd kiválasztja az ellenfeleket. Nem számít, hogy a következőkben kik lesznek az ellenfeleink. Minden mérkőzésre úgy kell kikorcsolyáznunk, hogy győzni akarunk, és mindent meg is kell tennünk ennek érdekében. Eddig is láthattuk, hogy bárkit le tudunk győzni, ez pedig továbbra is így lesz.
Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Természetesen a csapatban most mindenki boldog, és ez érthető is. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a legjobb hatban folytathassuk és a sok munka meghozta a gyümölcsét. Most pár napig élvezhetjük ezt, aztán pedig folytatódik a közös munka, az edzések és megyünk tovább együtt az úton.  

Mit üzen a szurkolóknak?
Nagyszerű volt az alapszakasz legjobb pillanatait a szurkolóinkkal együtt megélni. Nekünk van a leghangosabb csarnokunk az egész ligában, erre pedig büszkének kell lennünk. Úgy gondolom, ezt a szezont együtt tettük felejthetetlenné és lesznek még közös élményeink. Találkozunk a középszakaszban!