Háromgólos vereség Villachban

  • 2020.02.11. 21:48
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos vereséget szenvedett osztrák ellenfele otthonában, ám így is playoffot érő helyen áll a tabellán.

ICE / Középszakasz -
2020.02.11 Kedd / 19:15
EC GRAND Immo VSV
vége
5:2
(2:0, 2:2, 1:0)
Nézőszám: 2 894
Hydro Fehérvár AV19
Villach / Stadthalle Villach
BULOVEC, PIRAGIC, BÄRENTHALER, REZEK
EC GRAND Immo VSV
Maxwell (Schmidt) - Fraser, Pöyhönen, Pollastrone, Bjorkstrand, Reid - Schmidt, Cundari, Karlsson, Collins, Ulmer - Wolf, Schlacher, Brunner, Lahti, Lahoda - Bacher, Müller, Alagic, Maxa, Lanzinger
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Campbell, Szabo, Erdely, Sarauer, Sarpatki - Stipsicz, Tikkanen, Metsavainio, Timmins, Kuralt - Kaijomaa, Harty, Yogan, Girard, Szita - Busenius, Szabo, Reisz, Mihaly
Gólszerzők: Schmidt, Pöyhönen, Lanzinger, Bjorkstrand, Bjorkstrand ill. Yogan, Timmins
Kiállítások: 4 ill. 2

Ouzas védésével indult a nemzetközi szünet utáni első találkozó, amelyen Mike Caruso és Kóger Dániel sérülés miatt nem léphettek jégre, Szabó Dániel pedig a Fehérvári Titánokban tér vissza a meccsterheléshez. Ott volt viszont a jégen Tino Metsävainio, aki a Sasok ellen mutatkozott be kék-fehérben. A találkozó következő percei kiegyenlített mezőnyjátékkal teltek, egy oldalon sem akadtak nagyobb helyzetek. Nem úgy a harmad közepe felé közeledve, fokozták a tempót a felek, offenzív játékban azonban főleg a hazaiak jeleskedtek. Ouzas és a védelem jól állta a rohamokat, a másik oldalon pedig Campbell tesztelte Maxwellt távolról. Rob Daum együttesének akarata érvényesült a továbbiakban, végül a harmad közepén Kevin Schmidt találatával vezetést is szerzett a Villach (1-0), a tempó pedig a játékrész második felében sem csökkent, egymást érték a helyzetek Ouzas kapujánál. Vendégoldalon Sarauer pöccintését kellett hárítania Maxwellnek, ám nem sikerült az egyenlítés. A hazai nyomás végül a 18. percre érett újabb góllá, Marko Pöyhönen talált be éles szögből (2-0). Ismét a fehérvári első sor volt akcióban a dudaszó előtt, de Maxwell ezúttal is hárítani tudta a próbálkozásokat.

A középső etap kezdetén előnybe került a Hydro Fehérvár AV19, és bár jól forgatott öt a négy ellen a speciális egység, maradt a kétgólos hazai előny. Már egyenlő létszámnál sokkal harcosabb játékot mutattak Erdélyék, ez nem csak a helyzetek számában, hanem a fizikai játékban is megmutatkozott. Maxwellnek akadt több dolga a játékrész első felében, végül Andrew Yogan távoli lövése után csökkent egyre a különbség (2-1). A találat után is maradt a játék a villachiak kapuja előtt, de a Sasok kapusa tartotta a csapatot. A lendületet egy osztrák gól törte meg, Benjamin Lanzinger fordult be a kapu elé és nem is hibázott (3-1). Küzdött az újabb találatért a fehérvári együttes, percekre beszorította ellenfelét, végül Dylan Busenius bombázott a kékről és a hálóba lőtt (3-2). Hiába a mezőnyfölény, ismét kijött a szorításból a hazai gárda és góllal válaszoltak a fehérvári találatra: a harmad vége előtt Patrick Bjornstrand használt ki egy egyéni hibát (4-2).

Oda-vissza játékkal kezdődött a záró játékrész, majd Kaijomaa-t látták szabálytalannak a játékvezetők. A fórt egy perc alatt gólra is váltotta az osztrák együttes, Patrick Bjorkstrand közelije került a hálóba (5-2). Több lehetősége volt a gólszerzésre Timminséknek a harmad közepéig, ám mindannyiszor Maxwell volt a végállomás. A Villach ezzel szemben nem kockáztatott sokat, helyzetből is kevesebb akadt a fehérvári kapu előtt.  Mihály, majd Szita járt közel a gólszerzéshez, aztán a másik oldalon Lanzinger kínálta meg középről Ouzast. A végjátékban előnybe került a magyar EBEL-csapat, ám nem sikerült gólra váltani a fórt, így a Villach kapta a pontokat.