Háromgólos győzelem a Dornbirn ellen

  • 2018.12.07. 21:24
  • Fehérvárav19
Csapatunk pénteken magabiztos játékkal győzte le a bulldogokat, megelőzve ezzel a dornbirni együttest a tabellán.

EBEL / Alapszakasz -
2018.12.07 Péntek / 18:45
Hydro Fehérvár AV19
vége
5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
Nézőszám: 2 940
Dornbirn Bulldogs
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SIEGEL, BALUSKA, REZEK, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Sille, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Erdely, Koskiranta, Sarpatki - Stipsicz, Tikkanen, Koger, Sarauer, Phillips - Glenn, Laday, Szabo, Reisz, Szita
Dornbirn Bulldogs
Rinne (Stroj) - Magnan, Gauthier Leduc, O'Donnell, Trotter, Parks - McNeill, Connelly, Dupont, Timmins, Reid - Pulli, Vallant, Macierzynski, Häußle, Haberl - Wolf, Egger, Neubauer, Pöschmann
Gólszerzők: Koskiranta, Erdely, Szabo, Tikkanen, Kuralt ill. Magnan, O'Donnell
Kiállítások: 12 ill. 10

Kiegyenlített játékkal indult a Dornbirn elleni mérkőzés, az első nagyobb helyzet hazai oldalon Sarauer előtt adódott, lövése viszonz kipattant Rinnéről. A kontrából Parks jutott lehetőséghez, ám Carruth magabiztosan hárított, ezután Macierzinsky veszélyeztetett, kapusunk azonban ezúttal is a helyén volt. A vendégek kapuja előtti kavarodásban Hári és Meland is megszerezhette volna csapatunknak a vezetést, de nem sikerült a korongot átjuttatni a gólvonalon. A 10. percben ismét a Dornbirn jöhetett, a fehérvári védelem nem engedett, majd Reisz próbálkozhatott hazai oldalon, de maradt a 0-0. A 12. percben csapatunk került hatalmas helyzetbe, a dornbirni védelem a gólvonalról mentette a korongot. Sárpátkit küldték büntetőpadra a játékvezetők, a vendégek az első emberelőnyben komolyabb helyzetet csak a kiegészülés előtti másodpercekben tudtak kialakítani, hiszen a hazai speciális egységek ezúttal is tökéletesen zártak. Egyenlő létszámnál Phillips fejezhetett volna be góllal egy szólót, de kimaradt, nem úgy a következő támadásban, amikor Carruth indította Hartyt, aki beadta Sárpátkinak, 88-asunk lövése kipattant, az érkező Tero Koskiranta pedig megszerezte a vezető találatot (1-0). A gólt követően Wolf kiállítása nyomán jöhetett az első hazai emberfór, kihasználni azonban nem sikerült. Az utolsó percben a bulldogok ismét eredménytelenül helyezték nyomás alá Carruth ketrecét, így egygólos hazai előnnyel fordultak a csapatok.
A középső játékrész kezdetén rögtön kettőre növelte csapatunk az előnyt, Meland lövése pattant ki Rinne sisakjáról Erdély elé, aki nem hibázott (2-0). Hazai emberelőnnyel folytatódott a játék Egger kiállítása után, melyben a Fehérvár AV19 több helyzetet kialakított, de sem Phillips, sem Glenn lövése nem jutott át a gólvonalon. Stipsicz került büntetőpadra fehérvári oldalon, a Dornbirn pedig egy kapu előtti kavarodás után megszerezte a szépítő találatot Olivier Magnan jóvoltából, bár a döntés csak hosszas videózás után született meg (2-1). A gól után kiegyenlített játékot folytattak a felek, csak kisebb helyzeteket tudtak kialakítani. A 34. percben újabb fehérvári emberfór következett, ismét Egger szabálytalankodott, az előny viszont a vendégeknek kedvezett, egy kipattanóra lecsapva Brendan O’Donnell fejezte be szólóját góllal (2-2). Sille is kisbüntetést kapott egy akasztás után, de a fehérvári hátrányos egységeknek köszönhetően maradt az egál. A harmad utolsó másodpercében Erdély passzolt Szabó Dánielnek, aki egy távoli lövéssel újra egygólosra növelte az különbséget, így 3-2-es eredménnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
A harmadik játékrész Kuralt kiállításával kezdődött, az eredmény azonban változatlan maradt. A kiegészülés után gól nélküli mezőnyjáték következett, nagyobb helyzet vendégoldalon adódott először a 46. percben, ekkor Parks, majd Guthier is próbálkozott, találat viszont nem született. Páros kiállítás jött, miután Erdély és Pulli akaszkodtak össze, de a négy a négy elleni játékban sem változott az eredmény. Az 50. percben újabb fehérváriak kerültek fórba Vallant kisbüntetése után, Kuralt és Erdély lövése is kipattant, Hári kékvonalasa pedig elakadt Rinnében. Egyenlő létszámnál leginkább a középső harmadban folyt a játék, a fehérvári védelem jól őrizte az egygólos előnyt. Az. 57. percben a vendégeknél Gauthier próbálkozott egy távoli lövéssel, ám Carruth magabiztosan nyúlt a korongért, ezután Hári lövését Rinne hárította. Az utolsó előtti percben a Dornbirn lehozta kapusát, egy fehérvári harmadban kialakult kavarodásból pedig Tero Koskiranta került ki győztesen, aki üreskapus találatával kettőre növelte az előnyt (4-2), majd Anze Kuralt is a hálóőr nélküli dornbirni ketrecbe talált, beállítva ezzel a végeredményt (5-2), amivel csapatunk itthon tartotta a három pontot.