Három pont a Villach ellen

  • 2019.01.13. 19:58
  • Fehérvárav19
Csapatunk végig kezében tartotta a mérkőzést, és győzni tudott hazai pályán, ezzel újra fellépett a hatodik helyre.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.13 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(2:1, 1:0, 0:0)
Nézőszám: 3 285
EC Panaceo VSV
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, BULOVEC, NAGY, HRIBAR
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Reisz, Hari, Phillips - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Sarpatki - Laday, Szita
EC Panaceo VSV
Schluderbacher (Bakala) - Pelech, Fraser, Pollastrone, Down, Brunner - Sauve, Schlacher, Kromp, Sharp, Alderson - Wolf, DeSantis, Petrik, Maxa, Lanzinger - Bacher, Wohlfahrt, Lahoda
Gólszerzők: Hari, Phillips, Koskiranta ill. Sharp
Kiállítások: 8 ill. 10

Gyors tempóban kezdődött a mérkőzés, ahol Szabó Krisztián kisebb sérülés miatt nem léphetett jégre, Timotej Sillére pár hét kihagyás vár, Anze Kuralt pedig felsőtesti sérülés következtében nem állt Hannu Järvenpää rendelkezésére, visszatérésének időpontjáról jövő héten dönt az orvosi stáb. A találkozó elején Sharp helyzeténél védett Carruth, aztán Tikkanen lőtt kapuvasat, a továbbiakban leginkább meddő mezőnyjáték zajlott a pályán, egyik alakulat előtt sem kínálkozott komolyabb lehetőség. Fehérvári emberelőny következett a hetedik percben, amikor Wolf került büntetőpadra gáncsolásért. Fórban egy szépen kijátszott akció végén Tikkanen lőhetett, majd Sofronnak Erdély adta fel kapásra, viszont Bakala magabiztosan hárított. Villachi oldalról Brunner dolgoztatta meg Carruthot, a kipattanóval Szabó Dániel indulhatott meg kontrában, passzolt Hárinak, aki megszerezte a vezetést. (1-0) A gól után kiegyenlített játékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, Brunner jöhetett ismét, hazai oldalon pedig Phillips célozta meg a rövid sarkot sikertelenül. Sárpátki kapott korongot a vendég ketrec előtt, ekkor még óriásit mentett Bakala, ám a következő cserében Szabó Dániel fordult rá a ketrecre, a kipattanót Reisz pöccintette át Zack Phillipsnek, aki kettőre növelte a különbséget. (2-0) Koskirantát látták szabálytalannak a játékvezetők, az előnyt pedig gyorsan kihasználta a vendég alakulat, MacGregor Sharp juttatta át a korongot a gólvonalon. (2-1) Alderson előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, tehát a játékrész végén létszámfölényben állhattak fel Háriék, de azt ezúttal sem tudták kihasználni, így egygólos hazai vezetéssel vonulhatott öltözőbe a két együttes húsz perc játék után.

 

Komolyabb helyzetek nélkül telt a második etap első pár perce, leginkább a semleges harmadban járt a korong, amit Desantis távoli próbálkozása tört meg. Ezt követően beszorították a vendégek Saraueréket, azonban játékosaink jól mozogtak, így gól nem esett. A huszonhatodik percben Hári egyéni akciója végén mentett Bakala, majd Szita lövése is elakadt az osztrákok hálóőrében, és Koskirantaval szemben is jobbnak bizonyult a vendég kapus. Egy védelmi hibát kihasználva Kromp próbálta meg bevenni a fehérvári ketrecet, de Harty bevetette magát a korongot útjába. A harmad derekán Meland adta be középre, ám Sárpátki és Sarauer is lemaradt a pakkról. Ezt követően pedig Stipsicz hibázta el a jobb felsőt, viszont Tero Koskiranta szélről a hosszú alsóba bombázott, ezzel újra kettőre növelte csapata fölényét. (3-1) Nem törte meg a gól az osztrákokat, Down előtt két ziccer is kimaradt, Carruth szabálytalansága után előnyben állhattak fel a vendégek, hátrányos egységeink jól zártak, az eredmény nem változott. Kiegészülésünk után is a Sasok akarata érvényesült, de újabb találat már nem született a második harmadban.

A harmadik játékrész első helyzeteit a Fehérvár AV19 alakította ki, Caruso és Sofron is megdolgoztatta Bakalát. A következő percekben lassítottak az ellenfelek, a kisebb villachi próbálkozásokat egy hazai kiállítás követte, Sárpátki kapott kisbüntetést. Petrik és Alderson távolról veszélyeztettek, ám nem tudtak túljárni Carruth eszén. Nem sokkal később játék késleltetéséért Phillipsnek is ki kellett ülnie a büntetőpadra, azonban a vendégek pontatlanok voltak a támadóharmadban és nem tudták kihasználni ezt a fórt sem. Sofron érkezett lendületből jobb oldalon, ám nem örülhettek a székesfehérvári szimpatizánsok. Pelechet küldték ki a játékvezetők két percre akadályozás miatt, az előnyök kihasználása viszont továbbra sem ment csapatunknak, így maradt a 3-1. Kontrából indulhattak meg a Sasok, Pollastrone előtt kínálkozott lehetőség, aztán Down lőtt kapuvasat. Schlacher szabálytalansága után újra létszámfölényben jöhettek a kékmezesek, majd fél perc múlva Pelechet is kiállították, viszont öt a három ellen is sikertelennek bizonyultak előnyös egységeink. A mérkőzés végén csapatunk jól tartotta a kétgólos különbséget, hiába hozta le a villachi vezetőedző Bakalát, hat emberrel sem tudtak betalálni az osztrákok, ezzel Háriék itthon tartották a pontokat.