Három pont a listavezető ellen

  • 2020.11.16. 00:40
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 5-2-es győzelemmel zárt a Moser Medical Graz 99ers ellen és megerősítette negyedik helyét a tabellán.

ICE / Alapszakasz -
2020.11.15 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
5:2
(2:1, 2:1, 1:0)
Nézőszám:
MOSER MEDICAL Graz99ers
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
RENCZ, SOÓS, VÁCZI, KIS-KIRÁLY
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Kornakker)- Szabo, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Stipsicz, Erdely, Sarauer, Petan - Geiger, Horvath, Kahkonen, Bartalis, Mihaly - Szabo, Sarpatki, Reisz
MOSER MEDICAL Graz99ers
Nußbacher (Rodrigue) - Altmann, Alsing, Setzinger, Oleksuk, Ograjensek - Lindner, Dodero, Fejes, Rasmussen, Grafenthin - Kirchschläger, Moderer, Porsberger, Cameranesi, Mackay - Egger, Pfeffer, Alagic, Krainz
Gólszerzők: Reisz, Hargrove, Mihaly, Stipsicz, Kuralt ill. Fejes, Porsberger
Kiállítások: 8 ill. 6

Hargrove révén már a második percben megszületett az első fehérvári találat, ám a játékvezetők a gólt magasbot miatt érvénytelenítették. Lendületesen folytatódott a mérkőzés, oda-vissza játékkal és látványos támadásokkal, végül ismét a hazaiak juttatták át a korongot a gólvonalon, Reisz Áron közelről kotorta be a pakkot (1-0). Beszorította ellenfelét csapatunk, Janus pedig magabiztosan hárította a grazi próbálkozásokat. Egy kimaradt emberelőny után magukra találtak a vendégek, Hunter Fejes góljával pedig már 1-1 állt az eredményjelzőn. A harmad vége előtt azonban ismét vezetést szerzett a vendéglátó, Kuralt szerzett korongot, Colton Hargove pedig értékesítette a ziccert (2-1).

A középső etapban már harcosabb Graz érkezett, azonban egy kontratámadás végén Mihály Ákos találatával  már kettő volt közötte. Maradt a fehérvári mezőnyfölény, a harmad közepén egy megingást használt ki a narancsmezes együttes, Johann Porsberger talált be (3-2). A gól még jobban felpörgette a listavezetőt, Janus vezényletével azonban sikerült megtartani az előnyt. A fordulatot Erdély korongszerzése jelentette, beadását Stipsicz Bence vágta a hálóba 8 perccel a dudaszó előtt (4-2). A játékrész végét Doug Mason együttese zárta jobban, de gól már nem született.

A záró harmadban egyre magabiztosabbá vált csapatunk játéka, jól őrizték az előnyt Háriék, végül éppen a visszatérő csapatkapitány passza után Anze Kuralt állította be a végeredményt (5-2). A harmadik 20 perc közepén ismét Nußbachernek akadt több dolga, a látványos akciók pedig már főleg a vendégek kapuja előtt folytatódtak. A végére is maradt izgalom, Sárpátki és Rasmussen kaptak két percet durva játékért, ám végül a Hydro Fehérvár AV19 magabiztosan győzte le a listavezetőt és megerősítette negyedik helyét a tabellán.